Suomessa on ollut tänä vuonna vähän maastopaloja – palojen taustalla edelleen valitettavan tuttu syy

Suomessa maastopalojen määrä on toistaiseksi ollut vähäinen. Tämän vuoden toukokuussa syttyi viime vuoteen verrattuna enemmän maastopaloja, mutta aiempiin toukokuihin verrattuna määrä oli tavanomainen. Asiasta kertoo Fennia tiedotteessaan.

Maastopalojen määrät vaihtelevat eri vuosina. Yleisellä tasolla maastopalojen määrä on Suomessa kuitenkin laskenut viime vuosina.

– Jos kesä on kuiva ja helteinen, syttyy palojakin luonnollisesti helpommin. Silloin grilleistä, roskienpoltosta ja työkoneista leviävät pienetkin kipinät saattavat sytyttää maastopaloja huomattavasti helpommin kuin sateisella ja kolealla säällä. Sen vuoksi metsäpalovaroituksiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota paitsi luonnossa myös ihan omalla pihalla, sanoo Fennian vastaava asiantuntija Anne Salonen-Kakko.

Erityisesti maastopalojen syttymiseen vaikuttavat sääolosuhteet. Esimerkiksi vuoden 2018 kesä oli Ilmatieteenlaitoksen mukaan harvinaisen lämmin ja vähäsateinen. Tuolloin oli myös huomattavan paljon metsäpaloja.

Kulunut kesä on ollut Ilmatieteenlaitoksen tilastojen mukaan viime vuotta viileämpi, mutta edellisen 30 vuoden keskiarvoon verrattuna hieman lämpimämpi. Sateita on ollut monin paikoin keskimääräistä enemmän.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut