Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päästöjen vähentäminen ei suju kuten piti – Kaupunki kiristää toimia: muun muassa autoilun määrää halutaan vähentää

Helsingin kulku kohti vuoden 2030 hiilineutaaliutta sakkaa pahoin.

HSY:n mukaan kaupungin päästöt pysyivät vuonna 2021 edellisen vuoden tasolla.

Vaikka merkittäviä vähennyksiä on pidemmällä tähtäimellä saatu tehtyä, kehitys on tavoitteeseen nähden liian hidasta, todetaan kaupungin tiedotteessa.

– Jotta tavoitteisiin päästään, toimia pitää tehdä vaikuttavammin ja määrätietoisemmin. Kaupunki on sitoutunut ilmastotavoitteisiin vahvasti ja ne otetaan tosissaan. Nyt pitää uskaltaa asettaa etusijalle vaikuttavat toimet, päästövähennysohjelman johtaja Kaisa-Reeta Koskinen toteaa tiedotteessa.

Kansalaisraati: Joukkoliikenne kuntoon Uudellamaalla, jotta päästöt vähenevät

Kaupunki päivittää Hiilineutraali Helsinki -ohjelmaansa, joka aloitettiin vuonna 2018.

Nyt ohjelmassa priorisoidaan toimet, jotka johtavat suoriin päästövähennyksiin ja joissa kaupungilla itsellään on eniten vaikutusvaltaa.

Näitä ovat etenkin liikkuminen, rakentaminen ja energiaratkaisut.

Tiedotteessa todetaan, että muun muassa liikenteen päästöjen osalta tavoitteisiin ei monelta osin ole päästy eikä päästä nykyisillä toimenpiteillä.

Liikenteen päästöjen osalta vaikuttavinta on vähentää henkilöautoilun määrää.

– Kulkumuotojen ominaispäästöihin voidaan vaikuttaa tehokkaimmin vähäpäästöisiin käyttövoimiin siirtymällä, ohjelmassa todetaan.

"KFC-Benjamin", 25, ei lopeta aktivismia ennen kuin Suomi siirtyy veganismiin – "On iso ristiriita, jos joku sanoo rakastavansa eläimiä samalla kun syö niitä"

Kaupunginhallitus käsittelee ehdotusta ohjelman päivityksestä kokouksessaan 15. elokuuta.

Sähköautot yleistyvät nopeasti, mutta sähköveneet ovat vielä harvinaisuus – "Näillä veneillä kulkeminen on hiljaista ja rauhallisempaa"

Helsinkiläisen tuottamat päästöt kaupunkien vertailussa toiseksi suurimmat – Järvenpäässä asukasta kohden pienin hiilijalanjälki

Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä