Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kaikessa rumuudessaan se alkaa olla jo hieno" – lukijoilta lähes yksimielinen tuomio kiistellyn Alppitalon ulkonäöstä

Pitäisikö Alppilan maamerkki purkaa, säästää vai jopa suojella? Aiheesta syntyi paljon some-keskustelua, kun HU kertoi aiemmin tällä viikolla purku-uhan alla olevasta Alppitalosta.

Osa 1960-luvun alussa rakennetun pienteollisuustalon omistajista haluaisi myydä huonokuntoisen talon purettavaksi. Paikalle on suunniteltu asuintaloja. Rakennussuunnittelun professori Pirjo Sanaksenahon mielestä Alppitalon suojelulle on paljonkin hyviä perusteluja.

Vain harva Helsingin Uutisten lukija kehui Kaija ja Heikki Sirenin suunnitteleman rakennuksen ulkonäköä.

–  Omalla tavalla hieno ja monumentaalinen rakennus. Toki tämän purkamalla voi NCC perustella Alppilan kallioiden ja puistojen päälle rakentamista alueelta puuttuvalla toimistotilalla, lukija kommentoi HU:n Facebook-sivulla.

Arkkitehti Pirjo Sanaksenahon luonnehdinta "korkeatasoisesta arkkitehtuurista" ei saanut kannatusta.

– Enpä kyllä sanoisi korkeatasoiseksi arkkitehtuuriksi. Betonielementtejä perusasetelmassa, yksi lukijoista sanoo.

– Ei ole mikään ilo silmälle, toinen kommentoi.

 Yksi lukijoista pitää seitsemänkerroksista Alppitaloa yhtenä kaupunginosan rumimmista rakennuksista. Toinen lukija kääntää asetelman päälaelleen.

– Samaa sarjaa Merihaan kanssa, kaikessa rumuudessaan alkaa olla jo hieno, kommentti kuuluu.

Toimistojen ja teollisuustilojen muuttaminen asunnoiksi saa paljon kannatusta.

– Hyvin rakennettu, terve rakennus on nykyisin harvinainen. Komeita asuntoja tulisi, yksi lukija sanoo.

– Ymmärtäisin purkamisen, jos on läpimätä rakennus ja uudelleenremontointi sen takia nousisi tähtitieteellisen suureksi. Jos on kunnolta hyvä niin asunnoiksi vaan, vaikkei mikään maailman kaunein rakennus ole.

– Uutta rakentamalla saa suuremmat voitot kuin vanhojen rakennusten saneeramisella. Siinä syy vanhojen rakennusten tuhoamiselle, kuuluu HU:n lukijan vastaus.

– Silmiä hiveleviä yksityiskohtia en pysty näkemään, mutta jos talon runko on ehjä, voihen siihen tehdä erinäköisiä asuntoja.

Alueen asemakaavoitus on kesken. Lopullisen päätöksen tekee aikanaan kaupunginvaltuusto.