Pyörätuoli lähti täysin väärille teille Helsinki-Vantaalla – "Erittäin harvinaista"

Silloin tällöin näkee marketeista varastettuja ostoskärryjä maastossa, mutta perjantaina aivan väärästä paikasta löytyi pyörätuoli, joka kuuluu Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajien apuvälineisiin. Se oli hylätty Tikkurilan asemalle, laiturin 6 tuntumaan. Hiljattain asemalta löytyi myös matkatavarakärry, joka sekin on lentoasemayhtiö Finavian omaisuutta.

Onko matkatavarakärryjen ja pyörätuolien kulkeutuminen pois lentoaseman alueelta tavallista, lentoaseman matkustajapalveluyksikön päällikkö Hanna Hämäläinen?

– Se on erittäin harvinaista, mutta muutamia yksittäisiä tapauksia on vuodessa. Hyvin tunnollisesti matkustaja käyttävät niitä.

Kärryt ja pyörätuolit maksavat useita satoja euroja, joten Finavia ei halua hukata niitä. Varsinkin pyörätuolit ovat matkustajille todella tärkeitä avustusvälineitä, joiden halutaan olevan käytettävissä, kunnossa ja siistejä. Niitä on lentoasemalla satoja ja matkatavarakärryjä lähes 2 000 kappaletta.

Jos matkatavarakärryjä ja pyörätuoleja on lähtenyt väärille teille, asiakaspalvelun henkilökunta hakee ne pois. Joku aina vinkkaa, jos niitä nähdään väärissä paikoissa.

Hämäläinen sanoo, että jos Suomeen saapuva matkustaja on loukkaantunut matkansa aikana ja tarvitsee pyörätuolia kotimatkalle lentoasemalta, siitä kannattaa sopia Finavian kanssa. Silloin sovitaan myös pyörätuolin palautuksesta.

Matkatavarakärryjä ei pitäisi viedä juna-aseman laiturille asti vaan jättää ne kärryparkkeihin, joita on ennen asemalle johtavia hissejä ja liukuportaita. Myös pysäköintihalleissa on kärryparkit.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut