Isoja muutoksia Helsingin päärautatieasemalla – matka raiteille 10–13 pitenee merkittävästi

Matkustajien kävelymatka päärautatieaseman raiteille 10,11,12 ja 13 pitenee, kun Kaisantunnelin rakentaminen etenee uuteen työvaiheeseen.

Junat pysäytetään sunnuntaina 14. elokuuta alkaen raiteilla 10–13 tunnelityömaan pohjoispuolelle. Kaupungin mukaan pidennys kävelymatkaan on merkittävä. Raiteet sijaitsevat Elielinaukion puolella.

Samassa yhteydessä raiteiden 14–17 työt valmistuvat ja matkustajat pääsevät juniin tavanomaisia, lyhyitä reittejä pitkin.

Hankkeen kokonaisaikataulua on myös päivitetty, ja uusi valmistumisaika on helmikuussa 2024.

Kaisantunnelin tarkoituksena on helpottaa itä-länsi-suuntaista pyöräliikennettä, sillä baanalta on suora yhteys tunneliin ja Kaisaniemenpuistoon. Myös jalankulkuyhteydet paranevat, ja Kaivokadulla jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden määrä vähenee.

– Uuden pyöräliikenteen ja jalankulun reitin avaaminen ja tunneliparkin saaminen käyttöön on kaupunkilaisten kannalta tärkeä ja odotettu etappi, sanoo projektinjohtaja Jukka Repo tiedotteessa.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut