Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin uusi asuinalue täyttyy ravintoloista – ”Jos vielä japanilainen tulee, niin tarjonta on aika lailla kunnossa"

Sompasaaren uudet ravintolat on otettu ilolla vastaan.

Yhä rakentuvassa Sompasaaressa on jo kymmenkunta ravintolaa. Alueelta löytyy esimerkiksi pizzerioita ja kortteliravintoloita. Japanin ja Kaakkois-Aasian ruokaa tarjoavan Xoxo-ravintolan on tarkoitus aueta elokuun lopulla.

Siiri Silvan, 31, on ehtinyt asua Sompasaaressa lähes puolitoista vuotta. Sinä aikana alueella on tullut todella paljon kaikkea uutta.

– Kun muutin Sompasaareen, en ajatellut täällä olevan näin eläväinen ravintolamaailma, hän kertoo.

Myös Teemu Nyström, 54, on iloinnut uusista ravintoloista. Tilanne on hänen mukaansa etätyöläiselle oikein hyvä.

– Jos vielä japanilainen ravintola tulee, niin tarjonta on aika lailla kunnossa.

Yksi tulokkaista on kesäkuussa avannut Bella Bella. Yrittäjä Gagandeep ”Rocky” Singh kuvailee sitä kortteliravintolaksi, joka haluaa olla etenkin perheiden kohtaamispaikka.

Lounaalla on tarjolla buffet. Siihen sisältyy salaattipöytä, lämpimiä ruokia ja jälkiruoka.

– Kartoitettuamme vuoden verran aluetta, totesimme että tällainenkin vaihtoehto Sompasaaressa kuuluu olla. Se on myös työmiesten mieleen ja heitähän täällä riittää, Singh sanoo.

Ruokalistalta löytyy burgereita, lankkupizzoja ja salaatteja. Syksyllä tarjolle tuodaan pastaa ja pihvejä. Bella Bella haluaa jatkossa olla myös paikka, johon ihmiset voivat tulla iltaisin juomaan drinkkejä ja pelaamaan vaikkapa lautapelejä.

Haasteitakin on. Aina välillä Bella Bella sekoitetaan Isoisänsillan kupeessa sijaitsevaan La Bella Trattoria -ravintolaan.

– Toivon, että alueen asukkaat löytäisivät ravintolamme. Olemme vähän haasteellisessa paikassa tien päädyssä, Singh sanoo.

Kanta-asiakkaita on jo löytynyt. Ravintola sijaitsee Juho Tirkkosen, 31, asuintalon kivijalassa. Hän kehuu etenkin lankkupizzoja.

– Ihan älyttömän hyviä!

Naapurissa sijaitsee pieni puutarhakeidas: ravintola Sumpin terassi. Ravintolapäällikkö Heidi Reis kuvailee paikkaa naapuribistroksi.

– Olemme vähän tällainen piilossa oleva helmi. Kun ihmiset ovat tulleet ensimmäistä kertaa, niin he ovat olleet vau-fiiliksissä.

Ruokalista pidetään yksinkertaisena. Pääruoaksi voi tilata kasvis-, kala- tai liha-annoksen. Tarjolla on myös esimerkiksi yllätysmenu. Terassilla syötäväksi sopivat hampurilaiset.

– Emme ole keksimässä pyörää uudestaan. Parempi mennä maku edellä ja pitää asiat yksinkertaisena, sanoo keittiömestari Timo Meriläinen.

Sump avasi vuosi sitten elokuussa. Miksi Sompasaareen? Toinen ravintolan omistaja Markus Lehtimäki sanoo, että ravintolalla on hyvä potentiaali.

– Rantapaikkoja on Helsingissä vähän: tässä ollaan lähellä merta ja keskustaa. Yksi innostava asia oli iso terassi.

Potentiaalia luo sekin, että Sompasaaren ja Nihdin alueelle odotetaan yli 6 000 asukasta. Kruunusillat-raitiotiekin kulkee valmistuttuaan alueella. Asiakkaat alkavat Lehtimäen mukaan pikkuhiljaa löytää paikan.

– Sompasaari on vähän tuntematon alue. Olen jutellut koko elämänsä Helsingissä asuneiden kanssa ja vaikka tällä on pitkä historia, niin aluetta ei tunneta kovinkaan hyvin, Lehtimäki kuvailee.

Juuso Laitinen, 31, on yllättynyt Sompasaaren tarjonnasta. Hän on tullut kahvittelemaan alueella asuvan Santtu Salon, 40, kanssa.

– Olen kuvitellut, ettei täällä ole muuta kuin muutama kerrostalo ja Redi, Laitinen sanoo

Myös Salo kiittää sitä, että Sompasaaressa on elämää.

– Jos menen ravintolaan illalla, niin lähden tosin muualle kuin kotikulmille.

Mitä Sompasaareen toivottaisiin lisää? Salo toivoisi alueelle Weeruskan tyylistä kotiruokapaikkaa sekä päivittäistavarakauppaa.

Moni toivoo myös leipomoa, josta saisi tuoreita leipiä. Alueella sijaitseva kahvila Frangipani on ollut ainakin kesän ajan kiinni.

– Se olisi kirsikka kakun päälle, kuvailee Teemu Nyström.

Sompasaaren lähellä ravintoloita sijaitsee myös Redissä: yhteensä 27 kappaletta. Rediin on tänä syksynä avaamassa muutama uusi ravintola. Kauppakeskukseen avataan ensi vuoden syksynä uusi 20 ravintolan Food Port -ravintolamaailma.

La Bella Trattoria valittiin Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessa kaupungin parhaaksi italialaiseksi ravintolaksi.

Yrittäjien oli määrä avata kakkosravintola jo viime keväänä Verkkosaareen. Aikataulua on jouduttu kuitenkin jo useasti siirtämään muun muassa työvoimapulaan vedoten.

Oikaisu 15.8. klo 12.38: Poistettu kuvatekstistä virheellinen väite, jonka mukaan Stadin Tähti -yökerhosta tunnettu Ranbir Sodhin kuuluisi Bella Bellan omistajiin.