Ihmetteletkö tavallista hiljaisempaa bussikyytiä? – Tämä muutos tulee voimaan Helsingin joukkoliikenteessä tänään

Nobina aloittaa liikennettä uusilla sopimuksilla, vanhoilla tutuilla linjoilla HSL-alueella talviliikennekauden alkaessa. Samalla liikenteeseen tulee merkittävä määrä uusia sähkölinja-autoja.

Tänään liikenteeseen tulee 69 uutta sähköbussia linjoille, joita ajetaan Nobinan Roihupellon varikolta Helsingissä ja Klovin varikolta Espoossa.

Itä-Helsingin liikenteeseen tulee tänään kaikkiaan 53 sähköbussia. Roihupellon varikkoa on valmisteltu sähköbussiliikenteeseen kesän ajan rakentamalla varikon pihalle latausinfraa ja kouluttamalla kuljettajia sähköbussien erityispiirteisiin.

Uudet sähköbussit tulevat liikenteeseen linjoille 79, 80, 81, 82(B), 83, 84, 85(B,N), 86(N), 87N, 88(B) ja 89.

– Tämä on merkittävä uudistus kohti entistäkin ympäristöystävällisempää joukkoliikennettä itäisessä Helsingissä. Uusia sähköbusseja tulee näkymään etenkin Herttoniemessä mutta myös Roihuvuoressa, Itäkeskuksessa ja Kulosaaressa sekä muun muassa Santahaminassa ja Kruunuvuoressa, kertoo liikennejohtaja Mårten Winqvist tiedotteessa.

Klovin varikolla Espoossa sähköbusseja on liikennöity jo vuoden verran. Espoosta ajettaville linjoille tulee elokuun puolivälissä 16 uutta sähköbussia. Myös Klovissa on lisätty latausinfraa varikon pihalle. Sähköbussit tulevat linjoille 212, 213(N) ja 502.

Vuonna 2025 HSL:n tilaamasta linja-autoliikenteestä on tarkoitus toimia sähköllä noin kolmannes. Nobinan asiakaslupaukseen kuuluu keskeisenä osana vastuullisuus, ja sähköbussien lisääntyessä voimme tarjota matkustajillemme entistäkin ympäristöystävällisempiä matkoja.

Nobinan sähköbussit toimittaa kiinalainen sähköbussien edelläkävijä BYD, jonka sähkölinja-autoilla on ajettu Nobinalla naapurimaassamme Ruotsissa jo yli viisi vuotta ja yli 7 miljoonaa kilometriä. Suomessa Nobina aloitti liikennöinnin BYD:in sähköbusseilla Turussa heinäkuussa 2021 ja pääkaupunkiseudulla elokuussa 2021.

Elokuussa liikenteeseen tulevia bussimalleja on kahta erilaista. B13 on 2-akselinen ja B15 on 3-akselinen telibussi. Bussit on valmistettu Kiinassa Hangzoun ja Changstan tehtailla.

Roihupellosta liikennöitävät sähköistyvät linjat:

79 Herttoniemi (M)-Latokartano-Malmi-Siltamäki-Puistolan asem.

80 Herttoniemi (M)-Roihuvuori-Itäkeskus(M)

81 Kulosaari-Herttoniemi (M)-Länsi-Herttoniemi

82(B) Herttoniemi (M)-Roihuvuori-Itäkeskus(M)

83 Herttoniemi (M)-Tammisalo

84 Herttoniemi (M)-Gunillankallio

85(B,N) Herttoniemi (M)-Jollas.

86(N) Herttoniemi (M)-Santahamina

87N Rautatientori-Kruunuvuorenranta

88(B) Herttoniemi (M)- Kaitalahti

89 Herttoniemi (M)-Yliskylä

Klovista liikennöitävät sähköistyvät linjat:

212 Kamppi-Meilahti-Laajalahti-Kauniainen

213(N) Kamppi-Meilahti-Suvela-Espoon keskus-Kauklahti

502 Kallio-Meilahti-Munkkiniemi-Leppävaara

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut