Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinkin heinäkuun matkustajamäärä oli korkein kolmeen vuoteen – viime vuoteen verrattuna kasvua oli yli 100 prosenttia

Tallink-konserni on julkaisut heinäkuun matkustajamääränsä, jotka kertovat risteilymatkustamisen virkistymisestä muutaman koronavuoden jälkeen.

Kuluvan vuode heinäkuussa Tallink kuljetti yhteensä 897 828 matkustajaa, mikä on laivayhtiön korkein matkustajamäärä sitten elokuun 2019. Vuoteen 2021 verrattuna matkustajamäärä kasvoi 102,2 prosenttia.

Myös Tallinkin kuljettamat rahtimäärät kasvoivat heinäkuussa 17,8 prosenttia viime vuoteen verrattuna, ollen yhteensä 32 700 rahtiyksikköä. Kuljetettujen ajoneuvojen määrä puolestaan kasvoi 46,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, ollen 127 039 ajoneuvoa.

Eniten matkustajamäärät kasvoivat Suomi-Ruotsi-reitillä, jossa kasvua oli 141,9 prosenttia vuoden 2021 heinäkuuhun verrattuna. Kasvua näkyi myös Tallinkin Suomen ja Viron sekä Viron ja Ruotsin välisillä reiteillä. Suuret kasvuprosentit johtuvat kuitenkin osittain siitä, että reiteillä liikennöi nyt enemmän laivoja kuin heinäkuussa 2021.

– Kesti lähes kolme vuotta nähdä jälleen sellaisia matkustajamääriä, joihin olimme tottuneet ennen koronaviruspandemiaa. On hienoa nähdä, että erityisesti suomalaiset asiakkaat ovat palanneet jälleen laivoillemme. Myös matkustajat Länsi-Euroopasta, kuten Saksasta ja Ranskasta, ovat löytäneet jälleen risteilyt, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo yhtiön tiedotteessa.