Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päihdekuntoutujien asumisyksikön rakentaminen alkaa helsinkiläisen ala-asteen naapurissa

Päihdekuntoutujille tarkoitetun asumisyksikön rakentaminen on alkanut osoitteessa Pallomäentie 1. Yksikön on määrä valmistua loppuvuodesta 2023.

Rakennus korvaa samalla tontilla sijainneen Sillanpirtti-asumisyksikön, joka on ollut pitkään tyhjillään huonon kuntonsa vuoksi. Vanha yksikkö on tarkoitus purkaa.

Uudet asunnot on tarkoitettu päihderiippuvuudesta toipuville henkilöille, jotka pyrkivät pysyvään päihteettömyyteen ja elämäntavan muutokseen. Asukkaaksi tullaan esimerkiksi päihdekuntoutuksen jälkeen.

Asukkaiden ympärivuorokautisesta tuesta vastaa Suoja-Pirtti ry. Kaupunki valitsee asukkaat.

Konseptiin kuuluu myös se, että asukkaat ja henkilökunta vastaavat yhdessä arjen toimivuudesta sekä yhteisön jäsenten hyvinvoinnista

Y-Säätiön rakennuttamaan, Parkkilaksi nimettyyn kaksikerroksiseen asumisyksikköön tulee 31 yksiötä, joissa jokaisella asukkaalla on oma keittiö ja kylpyhuone. Vanhassa yksikössä oli noin 60 paikkaa.

Rakennuksen kahden siiven väliin jää katettu torimainen yhteistila, joka mukautuu erilaisiin kokoontumisiin tai yleisötilaisuuksiin. Tila on asukkaiden ja naapuruston käytössä.

Asumisyksikön rakentaminen on herättänyt vastustusta alueella, muun muassa sen vuoksi, että päihdeyksikön naapurissa on Siltamäen ala-aste.

Äiti ja sadat muut huolestuivat: Ala-asteen viereen tulossa asuntoja päihteiden käyttäjille – "Pienten koululaisten ei pitäisi joutua miettimään näitä"

– Haluamme luoda hyvät suhteet naapurustoon sekä alueen yhteisöihin, Suoja-Pirtti ry:n toiminnanjohtaja Pia Miettinen toteaa tiedotteessa.

Naapurusto kutsutaan kuulemaan talon toiminnasta jo tänä syksynä, kun kiinteistön rakentaminen on alkanut.

Parkkila-talo on jatkumoa Helsingin kaupungin toiveelle, jonka mukaan alueella tulee olla tuettua asumista. Alueella on ollut tuettua asumista Sillanpirtin rakentamisvuodesta 1970 alkaen.

Kaupunki on sitoutunut poistamaan asunnottomuuden vuoteen 2025 mennessä.

Oikaisu (18.8. klo 16): Parkkila rakennetaan osoitteeseen Pallomäentie 1 eikä osoitteeseen Pallomäenkuja 1.

Lue vielä:

Kiistellylle päihdeyksikölle uudet tilat – kaupunki sinetöi vuokrausperiaatteet

Rempallaan olevan 70-lukulaisen ostarin uudistamista suunnitellaan Koillis-Helsingissä – samalla lähtee uimahalli

Helsinkiläinen taloyhtiö säästi lähes miljoona euroa putkiremontissa – näin se tapahtui: "Mielellään me tätä rummutetaan"

Yli 130 vuotta toiminut vanhusten palvelutalo lopetti Koillis-Helsingissä – arvorakennuksille etsitään nyt uutta käyttöä

Huippusuositun frisbeegolf-radan vesiesteestä tuli yllättävä ongelma Helsingissä – näin kiusallinen tilanne aiotaan korjata