Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myöhäisillan bussimatka tyssäsi, vaihtopaikalla ei ollutkaan kuljettajaa – AL: "Tässä on kyseessä se, ettei kuljettajia ole tarpeeksi"

Aamulehti kertoo verkkosivuillaan tapauksesta, jossa lehden toimittaja oli lähtenyt matkustamaan Tampereen Keskustorilta kohti Lempäälää lauantai-iltana kello 22.30. Bussi eteni noin puolen kilometrin matkan linja-autoasemalle, jossa piti olla kuljettajan vaihto. Kuljettajaa ei kuitenkaan ollut mailla halmeilla.

Matka katkesi siihen, ja Lempäälään matkustaneet ottivat kimppataksin. Pirkanmaan Tilausliikenteen toimitusjohtaja Lauri Helke myöntää haastattelussa, että vastaavia ongelmia on viime viikolla ollut paljon.

– Tässä on kyseessä se, ettei kuljettajia ole tarpeeksi. Pahimpana näen sen, että vaikkapa koululaislinja jää ajamatta ja lapset eivät pääse kouluun, Helke sanoo Aamulehdelle.

Helken mukaan muutos johtuu pitkälti siitä, että kuljettajien työehtosopimus on muuttunut. Enimmäissidonnaisuusaika vaihtui muutoksessa 12 tunnista 11,5 tuntiin.

– Aikaisemmin selvittiin talviarkena 134 työvuorolla per päivä, mutta nyt niitä tarvitaan 154. Tilanne on siinä mielessä parempi, että olemme onnistuneet myymään ylitöinä näitä auki olevia vuoroja. Esimerkiksi tänä aamuna vain yksi työvuoro jäi ajamatta. Viime viikolla luku oli noin 15 per päivä, Helke kuvaa.