Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Silja Europa lopettaa toistaiseksi liikennöinnin Helsinki-Tallinna-reitillä – lähtee majoituskäyttöön Hollantiin

Tallink-konserni on ilmoittanut solmineensa lyhytaikaisen chartersopimuksen kahden laivansa, Silja Europan ja Galaxyn, vuokraamisesta majoituskäyttöön Hollantiin.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöinyt Silja Europa on vuokrattu tilapäiseen majoituskäyttöön 20.elokuuta 2022 alkaen seitsemäksi kuukaudeksi, jonka jälkeen sopimusta voidaan vielä jatkaa tarvittaessa kolmella kuukaudella.

Viimeisen risteilynsä Tallinnaan Silja Europa teki jo 13. elokuuta. Vuokrauksen aikana laivaa operoi Tallinkin oma kansi- ja konehenkilökunta.

Syyskuussa on Turku-Tukholma-reitillä liikennöivän Galaxyn vuoro lähteä majoituskäyttöön. Alus on vuokrattu Hollantiin 20. syyskuuta alkaen seitsemäksi kuukaudeksi, jonka jälkeen sopimusta voidaan jatkaa tarvittaessa kolmella kuukaudella. Myös Galaxyä operoi vuokrauksen aikana Tallinkin oma kansi- ja konehenkilökunta.

Galaxy tekee viimeisen 23 h -risteilyn aamuvuorolla Turusta Tukholmaan 10. syyskuuta.

Samaan aikaan Tallink on tehnyt ilmoituksen Ruotsin ammattiliitolle siirtääkseen Galaxyn Ruotsin lipun alta Viron lipun alle. Siirto tehdään, koska alus siirretään pois Turku-Tukholma-reitiltä.