Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erikoinen tapahtuma palaa Helsinkiin 14 vuoden tauon jälkeen – meri puhdistetaan "jättipizzan" ja lentävän saunan jäljiltä

Tokoinrannassa järjestetään lauantaina koko perheelle tarkoitettu Red Bull Lentopäivä -tapahtuma. Mukana on 35 joukkuetta, jotka ovat rakentaneet itselleen mielikuvituksellisen laitteen, jolla lennetään mereen noin viiden metrin korkeudesta.

Suomalaisjoukkueet ovat ilmoittaneet mukaan muun muassa lähes 200 kiloa painavan lentävän saunan, joulupukin porovaljakkoineen ja lentävän pizzan. Suurin lentolaite on siipien kärkiväliltään lähes 10-metrinen purjelentokone ja lentokisan pienin osallistuja on vain noin 2 metrin levyinen Zoopollo.

Tiimien suorituksia arvostellaan lentopituuden, tiimin viihdyttävyyden ja lentolaitteen luovuuden mukaan. Tuomaristona on tunnettuja suomalaisia urheilu- ja viihdemaailman tähtiä.

Merialue puhdistetaan jokaisen lennon jälkeen sinne kuulumattomista esineistä.

– Koska lennot tapahtuvat meren äärellä ja päätyvät lähes varmuudella mereen, varmistamme että myös tapahtuma-alue ja Tokoinlahti jäävät tapahtuman jälkeen puhtaammaksi kuin mitä se oli ennen sitä. Laskeutumisalueen pohja on puhdistettu ylimääräisistä, mereen kuulumattomista esineistä, joita löytyi valitettavasti paljon. Myös lentolaiteet on ohjeistettu rakentamaan kierrätysmateriaaleista, tapahtuman tuotantopäällikkö Niklas Ehrnrooth sanoo tiedotteessa.

Ilmainen tapahtuma kestää kello 11–15. Laitteisiin pääsee tutustumaan jo kello 10 alkaen.

Tapahtuma on järjestetty Helsingissä edellisen kerran vuonna 2008.

Red Bull Lentopäivän toistaiseksi voimassa oleva pituusennätys tehtiin vuonna 2013 Kaliforniassa, kun ilmailu- ja koneinsinöörien rakentama lentolaite lensi 78,5 metriä