Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Media ei kuitenkaan saisi mennä palvonnan kelkkaan" – MTV: Viestintäasiantuntijan mukaan tiedotusvälineet suhtautuvat Sanna Mariniin kritiikittömästi

Viestintäasiantuntija Katleena Kortesuo kritisoi pääministeri Sanna Mariniin (sd.) liitettyä imagopolitiikkaa ja tiedotusvälineiden suhtautumista. Kortesuo kommentoi asiaa MTV:n haastattelussa.

– Eihän se ole Marinin vika. Hän tekee juuri sellaista politiikkaa kuin hän haluaa. Media ei kuitenkaan saisi mennä palvonnan kelkkaan, sillä se on vähän vaarallista, Kortesuo toteaa.

Katleena Kortesuo on ottanut aiemminkin kantaa politiikkaan. Espoon kaupunginvaltuutettu Tere Sammallahden (kok.) kotisivuilta löytyy Kortesuon näkemys Sammallahdesta.

– Jos asuisin Uudellamaalla, äänestäisin Tereä. Hän on terävä arvo- ja talousliberaali, joka arvostaa hyvinvointiyhteiskuntaa ja sen tuomaa vapautta, Kortesuo kirjoittaa.

Kritiikittömyyttä hän aikoinaan havaitsi myös suhtautumisessa Alexander Stubbiin (kok.). Kortesuo käyttää asiasta puhuessaan termiä palvonta.

– Hän nautti aivan käsittämätöntä palvontaa poliittisen uransa jossain vaiheessa. Hänen kielitaitoaan ja urheilullisuuttaan ihailtiin. Media ei kuitenkaan koskaan saisi katsoa ketään ylöspäin.

– Media tykkää rakentaa narratiiveja. Mikään ei ole medialle houkuttelevampaa kuin se, että ylhäältä vedetään joku alas ja jokin supersuosittu romahtaa, Kortesuo sanoo.