Taiteilijan mukaan nimetyn puiston viimeistelytyöt alkavat ensi vuonna – ensin uimaranta, sitten viljelypalstoja ja liikuntapaikkoja

Kuninkaantammen uuden asuinalueen kupeessa sijaitsevaa Ellen Thesleffin puisto aiotaan rakentaa valmiiksi.

Alueelle sijoitetaan hiekkarantainen uimapaikka, kaksi rantalentopallokenttää, ulkokuntoilupaikka, pysäköintialue, pyörätelineet sekä aluevaraus huoltorakennukselle ja padel-kentälle.

Puiston länsiosaan tulee keskusaukio, veden ääreen laiturimainen rakenne sekä pöytäryhmiä ja pieni puulava. Keskusaukion eteläpuolella on tilavaraus kioskille.

Alueelle rakennetavat viljelypalstat ovat kooltaan 7–17 neliötä ja ne sijoittuvat etelään avautuvalle rinteelle. Puistoraitit valaistaan.

Puiston rakentamisen kustannukset suunnittelualueen osalta ovat noin 4,2

miljoonaa euroa. Vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat 44 000 euroa.

Rakentaminen toteutetaan vaiheittain vuosien 2023–2025 aikana. Ensimmäisenä rakennetaan uimapaikka

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi puistosuunnitelman tällä viikolla.

Lue: ”Tämän kaltaisia pussinperiä ei tule tehdä lisää” – Helsingin upouusi asuinalue saa kritiikkiä, kaupunkiaktiivin mukaan kattavia palveluita on turha odottaa: "Se on lähiö"

Puisto on saanut nimensä suomalaisen taidegraafikko ja taidemaalari Ellen Thesleffin (1869–1954) mukaan. Thesleffiä pidetään yhtenä merkittävimmistä pohjoismaisista kuvataiteilijoista.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut