Helle jatkuu, mutta maauimala sulkee ovensa – Tästä syystä uimarantojen vessat ovat lukossa

Uimastadion on vielä avoinna 11. syyskuuta asti.

Kulunutta viikkoa on vietetty tukalassa helteessä ja ensi viikollekin ennustetaan yli 20 asteen kesäisiä lämpötiloja. Kumpulan maauimala päättää kautensa kuitenkin jo sunnuntaina. Miksi näin?

– Tämä on pääasiassa työvoima- ja taloudellinen kysymys. Valtaosa uimalan työntekijöistä on opiskelijoita, jotka palaavat koulun penkille elokuun puolivälistä alkaen. Työsopimukset tehdään jo edellistalvena, vastaa liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurre.

Nykyisillä määrärahoilla kaikkia uimapaikkoja ei voida pitää samanaikaisesti auki. Osa maauimalan henkilökunnasta siirtyy viikon päästä avautuviin Jakomäen ja Yrjönkadun halleihin, Huurre kertoo.

Uimastadion on avoinna 11. syyskuuta asti.

Kumpulan maauimalassa kävi viime kesänä noin 111 000 kävijää uimalan noin kolmen kuukauden aukioloaikana. Huurre arvelee tämän vuoden kävijämäärien lähentelevän 120 000:ta.

Vilkkain kuukausi oli heinäkuu, mutta elokuussakin maauimalassa on reilun kahden viikon aikana käynyt noin 10 000 uimaria.

Pienessä Jakomäen hallissa päästään parhaimpina talvikuukausina 8 000–10 000 kävijään.

Eikö esimerkiksi Jakomäen hallia voisi avata myöhemmin ja Kumpulaa pitää auki pidempään kesän jatkuessa?

– No sitten on heitä, jotka toivovat, että nyt suljettuna olevat hallit olisivat kesälläkin auki, Huurre huomauttaa.

–Tämä on perinteinen keskustelu silloin kun säät ovat hyvät. Ei joka vuosi ole tällaista säätä elokuussa.

30 vuoden tarkastelujaksolla elokuu on Helsingissä keskimääräisesti noin 2,5 astetta lämpimämpi kuin kesäkuu, mikä voisi puoltaa uintikauden venyttämistä tai siirtämistä elokuulle.

Tänä vuonna uimala avautui 22. toukokuuta.

Helsingin uimarantakausi ja samalla Pirkkolan Plotin uimakausi päättyivät jo viime sunnuntaina, mikä tarkoittaa sitä, että rannoilla ei ole uimavalvontaa ja esimerkiksi rantojen vessat ovat lukittuina.

Rantakauden päättymistä helteiden keskellä perustellaan niinikään rantapelastajien ja siistijöiden paluulla opintojensa pariin.

Eikö edes rannoille rakennettuja vessoja voisi pitää auki elokuun helteisinä viikonloppuina, jolloin suosituilla rannoilla käy satoja ellei jopa tuhansia ihmisiä?

– Joka rannalta löytyy Bajamaja. Meillä ei vain ole työntekijöitä siivoamaan vessoja, toteaa tiimiesihenkilö Jukka Lundgren kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalta.

Hietalahden ja Aurinkolahden uimarantojen vessat ovat edelleen käytettävissä.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut