Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Altaaseen vaaleanpunaisissa yöhousuissa ja t-paidassa – Uimahallin asiakkaita suivaannuttaa asusääntöjen laiminlyönti: "Versioita on ollut jos jonkinlaisia"

Malmin uimahallissa havaittua häiriökäytöstä ja siihen puuttumisen astetta kritisoitiin viikonvaihteessa Helsingin Uutisissa.

Helsingin Uutisten haastattelema hallissa usein vieraileva nainen kertoi jutussa, että hänen mielestään uimavalvojat eivät puutu esimerkiksi lasten kovaan meluamiseen ja altaiden reunoilta pomppimiseen tarpeeksi jämäkästi. Heidän huomionsa on naisen mukaan liian usein "kännykän räpläämisessä".

Nainen kertoo kiinnittäneensä huomiota myös joidenkin uimareiden erikoisiin uima-asuihin.

– Versioita on ollut jos jonkinlaisia. Eräällä naisella oli vaaleanpunaiset yöhousun tapaiset trikoot jalassa ja musta t-paita.  Monet uimarit menevät myös kuivalla tukalla uimaan ja uimapuku päällä saunaan. Suihkupuolella ei ole valvontaa, nainen kertoo.

Hän epäilee joidenkin uima-asujen olevan altaissa jo hygieniariski.

Viidesti viikossa uimassa käyvä Seppo Lehtinen, 69, esittelee asianmukaiset uimahousunsa. Hän toivoo muidenkin pysyttelevän sallituissa asuissa.

Halli on Lahtisesta rauhallinen, eikä valvojien puhelinten käyttö ole häiritsevää.

– Olen nähnyt sellaista, mutta minua se ei häiritse.

Hallipäällikkö Janne Hartonen puolestaan kertoo, että uimapukuihin puututaan päivittäin sekä myös saunassa uimapuku päällä olemiseen.

Uimahallin sivuilla on julkaistu kuvia sallituista ja ei sallituista asuista.

Viime syksynä ohjeistusta muutettiin vastaamaan kaupungin uimahalleja ja sallittiin myös uimashorteissa uiminen. Malmin hallia pyörittää Urheiluhallit Oy.

Myös lyhyessä burkinissa saa uida. Alusvaatteilla tai yli polven mittaisissa ulkoshortseissa tai burkinissa ei saa.

Uimahallin kahviossa aamulla istuva Petri Nirkko, 57, sanoo, ettei ole enää kokenut häiriötä, jota aiemmin aiheuttivat muun muassa halliin pyrkineet päihtyneet henkilöt.

– Nyt on paljon rauhallisempaa. Nykyinen hallipäällikkö pitää täällä tiukkaa kuria.