Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruskeasuon 1,5 vuoden katu-urakka alkoi – 10:n ratikan liikenne katkeaa pitkäksi aikaa

Ruskeasuolla alkoi keskiviikkona katu-urakka, jonka myötä valmistuvalle varikolle saadaan uusi raideyhteys.

Työt jatkuvat elo-syyskuun vaihteessa puiden poistolla koko urakka-alueella. Puita poistetaan arviolta 20 kappaletta. Tilalle istutetaan uusia puita urakan valmistuessa. Tavoitteena on, että rakentaminen ulottuu Mannerheimintielle loppuvuodesta.

Työt vaikuttavat liikkumiseen Ruskeasuon varikkoalueen ympäristössä seuraavan puolentoista vuoden ajan. Raitiolinjan 10:n liikenne Korppaanmäentiellä katkeaa noin vuodeksi elokuun 2022 puolivälistä alkaen. Liikenne järjestetään korvaavilla busseilla.

Urakoitsija VM Suomalainen Oy päivittää työmaan uusimmat liikennejärjestelyt sekä muut ajankohtaiset kuulumiset urakan verkkosivuille.

Ruskeasuolle on rakenteilla uusi raitiovaunu- ja bussivarikko, joka on valmistuttuaan Koskelan varikon ohella Helsingin raitioliikenteen päävarikko. Varikolle rakennetaan raideyhteys Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Urakassa uusitaan Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue kokonaisuudessaan.

Korppaanmäentie peruskorjataan, ja kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista nykyisen raitiolinja 10:n reitille. Kadun pohjoisreunaan Mannerheimintien ja Paimionkujan välille rakennetaan pyöräkaista ja eteläreunaan yksisuuntainen pyörätie.

Nauvontielle rakennetaan uusi raitiotie kadun keskelle. Urakassa uusitaan myös kadun rakenteita ja kunnallistekniikkaa, kuten vesijohtoja, viemäreitä ja kaapeleita. Lisäksi kadun ja sen itäpuolella olevan siirtolapuutarhan väliin rakennetaan meluaita.

Koroistentielle rakennetaan uusi raitiotiekaista kadun keskelle. Kadun eteläreunaan rakennetaan pyöräkaista ja kadun pohjoisreunaan yksisuuntainen pyörätie. Samalla uusitaan kadun rakenteita ja kunnallistekniikkaa.

Mannerheimintielle rakennetaan raitiovaunupysäkit Korppaanmäentien risteyksen eteläpuolelle. Lisäksi pyörätiet muutetaan yksisuuntaisiksi, ja pyöräilijöille rakennetaan odotusalueet kääntymistä varten. Samalla suojateiden esteettömyyttä parannetaan.

Tavoitteena on, että urakka valmistuu vuoden 2023 lopussa.