Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maakaasuputken siirtotyöt Malminkentällä alkoivat

Maakaasun runkoputken siirtoa valmistelevat rakennustyöt Malminkentällä etenevät.

Tavoitteena on, että esirakennustyöt valmistuvat keväällä 2023. Uuden putken rakentaminen toteutetaan erillisenä urakkana, kun valmistelevat työt on tehty.

Alueella on tällä hetkellä käynnissä louhintoja. Sen jälkeen alkavat maaperän vahvistustyöt. Kaasuputkea siirretään suunniteltujen Nallenrinteen ja Lentoasemankortteleiden asuinalueilla, sillä putkella täytyy olla riittävä suojaetäisyys rakennuksiin.

Lue: Malminkentän rakentaminen alkaa – luvassa uusia kunto- ja leikkipaikkoja

Patriahallille johtava Oivanraitti on suljettu louhintojen vuoksi moottoriajoneuvoliikenteeltä 5. syyskuuta alkavan viikon loppuun saakka. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden läpikulkuliikenne säilyy louhintojen aikana. Louhintoja jatketaan myöhemmin syksyn kuluessa, jolloin ajoneuvoliikenne sulkeutuu uudelleen. Urakoitsija tiedottaa tulevista louhinnoista lähikiinteistöille meluluvan mukaisesti.

Urakan yhteydessä rakennetaan ajoyhteys Suurmetsäntien ja Malminkentän välille. Ajoyhteyttä varten tehdään stabilointi- eli pohjanvahvistustöitä tällä eli 22. elokuuta alkavalla viikolla.

Malminkentän alueella voi liikkua koko urakan aikana työmaan käyttöön varattuja alueita lukuun ottamatta. Työmaa-alueet on aidattu selkeästi. Töistä aiheutuu pieniä poikkeusjärjestelyitä kävelijöiden, pyöränkulkijoiden ja autoilijoiden liikkumiseen. Kiertoreitit on merkitty maastoon.

Malmin lentokentän tilalle aiotaan rakentaa asuntoja. Suunnitelmat ovat aiheuttaneet paljon myös vastustusta ja eri oikeusasteisiin ajautuneen valituskierteen.

Lue: Ympäristöministeriö hylkäsi Malmin kenttää koskevat valitukset – Malmin lentoaseman ystävät aikoo valittaa hallinto-oikeuteen

Lue: Kuva: Malmin kentän alkuperäistä kiitotietä alettiin rouhia irti – "Poliisille ilmoitettu"