Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kaupunki saattaa vähentää lämmitystä julkisissa tiloissa – "Maltillisellakin lämpötilan laskulla säästyy energiaa selvästi", sanoo Anni Sinnemäki

Helsingin kaupunki selvittää lämmityksen vähentämistä omissa julkisissa tiloissaan.

Kaupunginhallitus linjasi eilen, että "osana toimenpideohjelman jatkotyötä kanslia ja toimialat selvittävät yhteistyössä mahdollisuuksia alentaa lämmitystä julkisissa tiloissa silloin kun siitä ei koidu kenellekään oleellista haittaa. Hiilipäästöjen vähentämisen ohella asiaa tulee tarkastella osana lämmityskustannusten nousun hallintaa".

Päästöjen vähentäminen ei suju kuten piti – Kaupunki kiristää toimia: muun muassa autoilun määrää halutaan vähentää

Käsiteltävänä asiana oli päästövähennysohjema ja sen uudet toimenpiteet, mutta taustalla on myös energian kova hinnannousu.

– Ohjelmaan kirjatuista uusista toimista kaupungin oman kiinteistökannan käytön aikainen energian järkevä käyttö ja myös säästö on yksi, jolla pystytään vaikuttamaan kaupungin kiinteistöjen energiankulutukseen lyhyelläkin aikavälillä, kertoo kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki Helsingin Uutisille.

– Nyt kun energian hinta on korkealla, voidaan tällä toiminnalla myös turvata palveluita, kun budjettia ei ylitetä niin reippaasti esimerkiksi lämmityskustannusten osalta. Mutta totta kai haluamme huolehtia siitä, että olosuhteet sisällä kaupungin kiinteistöissä ovat kaikille hyvät. Maltillisellakin lämpötilan laskulla kuitenkin säästyy lämmitysenergiaa selvästi, Sinnemäki jatkaa.

Yhtä lentomatkaa maakuntiin tuettiin jopa 1 000 eurolla ja verovaroin kuskataan jopa golfbägit – HSL:n hallituksessa ollaan äimän käkenä: "Kyseenalaista"

Helsinki on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2030. Nyt on havaittu, että päästöt eivät kuitenkaan ole vähenemässä vuoteen 2030 riittävästi, joten päästövähennysohjelmaan tarvitaan uusia keinoja.

Tämän vuoden aikana selvitetään muun muassa sitä, miten yksityisautoilua saadaan Helsingissä konkreettisesti vähennettyä, kun kestäviin liikkumistapoihin kannustavat hankkeet eivät ole tuottaneet riittävää tulosta.

Näin paljon nyt maksaa yksi saunan lämmitys tai pesukoneen pyöritys – Laskimme 7 kodinkoneen sähkökustannuksen

Sähköt voivat mennä kodeista poikki talvella – IS: Näin se vaikuttaisi elämäämme

Sähkö on kalleimmillaan sitten joulukuun, vaikka hinta yleensä laskee kesällä – Yle: Tästä tilanne johtuu