Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Mies yritti polttaa entisen puolisonsa ja kaksi lastaan, taustalla erotilanne – syyttäjä vaatii 15 vuoden vankeusrangaistusta

Toukokuisena yönä 36-vuotias mies saapui Helsingin Ylä-Malmilla sijaitsevan erillistalon pihalle, haki autokatoksesta halkoja sekä kasasi ja sytytti niistä nuotiot kolmen ulko-oven ja takaseinän eteen. Sisällä miehen entinen puoliso ja heidän kaksi lastaan nukkuivat tietämättä siitä, mitä ulkona oli tapahtumassa.

Syyttäjä Miia Kuoppamäen näkemys on, että mies yritti surmata entisen puolisonsa ja lapsensa. Motiivina oli tätä aiemmin tapahtunut riitaisa erotilanne perheen aikuisten välillä. Mies oli asunut talossa aiemmin ja tiesi, että rakennuksesta on vaikea poistua ajoissa, mikäli sen ulko-oven eteen laittaa esteen kuten mies oli ennen tulipalon sytyttämistä tehnytkin.

Erillistalo syttyi nopeasti ja kärsi nopeassa ajassa mittavia vahinkoja. Perheen lapset heräsivät tapahtumiin ajoissa, herättivät äitinsä ja kolmikko ehti paeta paikalta ajoissa. Myös perheen naapurit heräsivät tapahtumiin ajoissa, ja auttoivat perhettä poistumaan asunnosta.

Talon katto ja yläkerran lastenhuone tuhoutuivat palossa täysin, ja yläkerran toiselle makuuhuoneelle ja muille tiloille aiheutui huomattavia palovahinkoja. Myös naapuritalojen asukkaat joutuivat poistumaan kodeistaan palon leviämisvaaran ja palokaasujen takia.

Syyttäjä vaatii 36-vuotiaalle miehelle nyt 15 vuoden mittaista vankeusrangaistusta kolmesta murhan yrityksestä ja tuhotyöstä.

Mies on poliisin ja viranomaisten vanha tuttu. Ilta-Sanomien mukaan miehelle on kertynyt ulosottoon yli 90 000 euron velka. Lehden tietojen mukaan mies tuomittiin vuonna 2013 ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuolloin mies oli 27-vuotias, uhri 15 vuotta.