Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus paljastaa yllättävän faktan suomalaisesta ruokailukulttuurista – Moni pitää tärkeänä, mutta harva ehtii

Suomalaisista 64 prosenttia pitää yhdessä syömistä joko tärkeänä tai erittäin tärkeänä, mutta vain joka toinen suomalainen syö päivittäin yhdessä toisen kanssa.

Tämä käy ilmi Valion tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkimus paljastaa, että jopa 12 prosenttia suomalaisista syö yhdessä muiden ihmisten kanssa harvemmin kuin muutaman kerran kuussa. Yhdessä syöminen korostuu erityisesti ainoastaan lapsiperheissä, joista jopa 81 prosenttia syö yhdessä vähintään yhden kerran päivässä. Suurimpina esteinä yhteisille ruokahetkille pidetään yhteisen ajan puutetta, kiirettä ja taloudellista tilannetta.

Yksinäisyys esteenä yhdessä syömiselle korostuu yksinasuvien keskuudessa.

Tilastokeskuksen mukaan yksinasuvien määrä on lisääntynyt viime vuosina erityisesti 25–35-vuotiaiden ikäryhmässä. Nyt toteutetun tutkimuksen mukaan yksinasuvista 41 prosenttia syö yhdessä toisten ihmisten kanssa vain muutaman kerran kuussa tai harvemmin. Yhä useampi yksinasuvista mainitsee esteeksi yhdessä syömiselle yksinäisyyden.

Kannustaakseen yhä useampia suomalaisia syömään yhdessä Valio starttaa yhdessä syömisen päivän, jota vietetään 25. elokuuta. Tavoitteena on luoda päivästä perinne, joka tuo suomalaiset yhden pöydän ääreen.

– Uskomme aidosti, että elämän parhaat asiat tapahtuvat yhdessä pöydässä ja siksi haluammekin jatkuvasti keksiä uusia tapoja kannustaaksemme ihmisiä syömään enemmän yhdessä. Toivomme, että tänä vuonna starttaavasta yhdessä syömisen päivästä tulee suomalaisten rakastama monivuotinen perinne, joka saa ihmiset muistamaan yhdessä syömisen tärkeyden myös vuoden muina päivinä. Haluamme myös muistuttaa, että yhdessä syömisen ei tarvitse olla suuri spektaakkeli vaan osa ihmisten arkipäivää, Valion markkinointipäällikkö Outi Lindberg sanoo tiedotteessa.