Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kalasataman kolmannessa pilvenpiirtäjässä on 291 vuokra-asuntoa – seuraava valmistuu jo ensi vuonna

Kalasataman kolmas pilvenpiirtäjä valmistui kesän alussa ja viimeisetkin asukkaat ovat muuttamassa asuintoihinsa.

Kyseessä on vuokratalokohde, jossa on 291 Kojamon Lumo-kotia. Tällä viikolla käynnistyivät muutot tornitalon kerroksiin 13–31. 120 metrin korkeuteen nousevassa talossa on yhteensä 31 kerrosta.

Lumo One:ksi nimetty tornitalo on osa Kalasatamaan rakennettavan kahdeksan tornitalon kokonaisuutta. Kyseessä on SRV:n historian suurin rakennushanke.

– Korkea rakentaminen on myös kestävää kaupunkikehitystä, kun tontit hyödynnetään tehokkaasti tiiviissä kaupunkiympäristössä ylöspäin rakentaen ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle, toteaa SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Jorma Seppä tiedotteessa.

Asunnoissa on esimerkiksi parvekkeiden sijaan viherhuone ja katolla oleskelutiloja sekä saunat, kuten kahdessa edellisessäkin.

– Talon 29. kerroksesta löytyvät hulppeat yhteistilat, joiden lasitetut terassit, saunatilat sekä monikäyttöinen asukaslounge houkuttelevat vaikkapa kokkaamaan ystäville tai nauttimaan löylyistä kantakaupungin yllä. Talon asukkaille on myös tulossa kattava valikoima erilaisia asumisen palveluita arkea ja eloa helpottamaan, toteaa Lumo-kotien aluejohtaja Laura Koiranen.

Pilvenpiirtäjistä ensimmäinen, Majakka, valmistui vuonna 2019 ja Loiste vuonna 2021. Parhaillaan rakenteilla oleva vuokra-asuntokohde Visio valmistuu vuoden 2023 lopussa. Talossa tulee olemaan 24 kerrosta, asuntoja 240 ja tilat päiväkodille. Asukkaiden yhteiskäyttötilat, kuten sauna ja kattoterassi, sijaitsevat 21. kerroksessa.

Lue: Kuva: Kalasataman uusin tornitalo rakenteilla – myös siihen tulee vain vuokra-asuntoja

Lue: Kalasataman tornitalot määriteltiin valkoisiksi yhdestä selvästä syystä – tässä on totuus, kaavoittaja: "Ei tässä mitään itseruoskintaa pidä harrastaa"