Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puhoksen ostoskeskuksen vanhin osa halutaan peruskorjata – Laajennusosan tilalle asuntoja ja korkeatasoista arkkitehtuuria

Puhoksen ostoskeskuksen 1960-luvulla valmistunut vanha osa halutaan kunnostaa.

Uudemmat, 1980- ja 1990-luvuilla valmistuneet osat halutaan purkaa ja niiden tilalle rakentaa asuntoja.

Ostoskeskuksen omistava Puotinharjun Puhos Oy hakee kaupungilta ostoskeskuksen tontille kehittämisvarausta sekä vuokrasopimuksen jatkoa vuoden 2025 loppuun saakka asuntorakennus- ja liikerakennushankkeen suunnittelua ja asemakaavamuutosta varten.

Osakeyhtiön laatiman hankesuunnitelman mukaan kauppakeskuksen vuonna 1965 valmistunut ja rakennushistoriallisesti A-osa halutaan peruskorjata vastaamaan sen arkkitehtonista arvoa.

Vanhan osan monikulttuuriseksi muodostunut identiteetti halutaan säilyttää ja sitä halutaan vahvistaa etnisiä palveluja, tapahtumia ja ruokakulttuuria tarjoavaksi kokonaisuudeksi.

Monikulttuuriseksi muodostunut identiteetti halutaan säilyttää.

– Nykyisellä monikulttuurisella ravintoloiden ja kauppojen keskittymällä on merkittävä rooli maahanmuuttajataustaisten yrittäjien yhteiskunnallisen integraation mahdollistajana, hankesuunnitelmassa todetaan.

Katutasoon suunnitellaan kauppahallityylistä, avointa tilaa ravintoloille ja kahviloille – niin sanottua Food Courtia.

Vanhan osan peruskorjaus toteutettaisiin osa kerrallaan siten, että ostoskeskuksen nykyisille vuokralaisille tarjottaisiin väistötilat Puhoksen aukion väliaikaisesta väistötilasta.

Puhoksen uudesta sisäpihasta, eli nykyisestä parkkipaikka-alueesta ja C-osasta kaavaillaan ympärivuotista tapahtumatilaa, mikä tukisi Kulttuurikeskus Stoan toimintaa.

Aivan uutta asuinrakentamista suunnitellaan purettavan B-osan paikalle.

Hankesuunnitelman mukaan asuinkorttelin tulisi olla arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen pari rakennushistoriallisesti arvokkaalle kauppakeskuksen A-osalle.

Varausaikana laaditaan luonnossuunnitelmat, joiden tarkoitus on tutkia alueen kehityspotentiaalia sekä tuottaa ehdotus täydennysrakentamisen määrästä ja sijainnista.

Kaupunki suunnittelee ostoskeskuksen pohjoispuolelle uutta asuinkorttelia eli Helminauhakorttelia.

Helminauhakorttelin asuintalojen ja Puhokseen väliin syntyisi uusi kauppakuja, kun ostoskeskuksen pohjoiseen avautuvat liiketilat palvelisivat Helminauhakorttelin suuntaan.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli asiaa tiistain kokouksessaan. Asia jäi pöydälle.