Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä kehitettiin puurakenteinen mallikerrostalo, joka sopii täydennysrakentamiseen – tänne rakennetaan ensimmäiset

Asuinalueiden täydennysrakentamiseen on kehitetty Helsingissä puurakenteinen mallikerrostalo.

Kaupunki on tutkinut puukerrostalolle paikkoja Kivikosta, Kontulasta ja Myllypurosta, ja suunnittelee parhaillaan ensimmäisten konseptin mukaisten kerrostalojen rakentamista.

Kompakti ja ekologinen kerrostalo on suunniteltu sopimaan pieneen tilaan. Sen prosessi ja suunnitelmat ovat avoimia kaikille toimijoille kiinteistönomistajista elementtitoimittajiin.

Uusi puurakenteinen kerrostalo tuottaa noin 40 prosenttia pienemmän hiilijalanjäljen vastaavaan tyypilliseen betonikerrostaloon verrattuna.

Kaupungin tavoitteena onkin siirtyä uuden mallin myötä puurakentamisen edistämisestä sen normalisointiin.

Konseptin tarkoituksena on myös sujuvoittaa mallikerrostalon tontinluovutus-, kaavoitus- ja lupaprosessia. Konseptia suunnitellessa on käyty neuvotteluita kaupungin eri viranomaisten kanssa, jotta toteutusprosessista saadaan mahdollisimman yksinkertainen jo hakemuksesta lähtien. Mallissa on huomioitu kohtuuhintainen kustannustaso, jotta hankkeet voidaan rakentaa ara-rahoituksella.

Hankkeen valmistuttua saadaan tarkempaa tietoa muun muassa kohtuuhintaisuuden ja päästöjen toteutumisesta sekä jatkokehityssuosituksia lupaprosessiin.

Kaupunki tulee myös kysymään kokemuksia mukana olleilta tahoilta sekä asukkailta.