Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussin tie vei vuorotöistä kartonkitehtaalta Stanley Cup -voittajaksi – "En olisi aikoinaan osannut kuvitellakaan, että tulen NHL:n hallitsevan mestarin valmentajana pelaamaan Tampereelle"

Jussi Parkkilalla alkaa jo kuudes kausi Colorado Avalanchessa.

Jussi Parkkilan, 45, elämässä sulkeutui eräänlainen ympyrä tänä kesänä. Jääkiekon NHL:n Stanley Cupin voittaneen Colorado Avalanchen maalivahtivalmentaja toi mestaruuskannun Hervantaan, josta mies on kotoisin. Siellä pytty piipahti muun muassa Parkkilan äidin luona.

– Muistan edelleen oikein hyvin, kun kauan sitten Hervannan jäähallin pihalla otettiin valokuva, jossa olivat minun lisäkseni Semjon Varlamov, Tuukka Rask ja Riku Helenius. Ajattelin silloin, että ei hitsi, nuo äijät lähtevät NHL-liigaan enkä itse pääse sinne ikinä töihin, Jussi Parkkila muistelee hymyssä suin aikaa, jolloin mies oli Ilveksen A-junioreiden maalivahtivalmentaja.

Hän sanoo, että ensimmäinen tavoite oli päästä tekemään maalivahtivalmentajan töitä päätoimisesti eikä tarvitsisi talkoovalmentamisen ohessa käydä Takon kartonkitehtaalla vuorotyössä.

Nuo äijät lähtevät NHL-liigaan enkä itse pääse sinne ikinä töihin.

Jussi Parkkila lähtee pian Avalanchen kotikaupunki Denveriin, jossa käynnistyy ensin organisaation nuorten maalivahtien leiritys ja hieman myöhemmin NHL-joukkueen kolmen viikon harjoitusleiri.

Coloradon viime kauden ykkösmaalivahti Darcy Kuemper siirtyi Washington Capitalsiin. Coloradon vahdit ovat alkavalla sesongilla Pavel Francouz ja New York Rangersista tullut Aleksandr Georgijev.

– Tilanne on muuttunut viime kaudesta, sillä kummatkin nykyiset maalivahtimme olivat silloin lähtökohtaisesti kakkosmaalivahteja. Haaste on suuri, Parkkila ynnäilee.

Parkkilan joukkue Colorado Avalanche ja muun muassa Patrik Laineen tähdittämä Columbus Blue Jackets kohtaavat kahdessa NHL:n runkosarjaottelussa Nokia-areenalla 4.–5. marraskuuta.

– En olisi aikoinaan osannut kuvitellakaan, että tulen NHL:n hallitsevan mestarin valmentajana pelaamaan Tampereelle. Tunne on aivan upea, Parkkila sanoo.

– Tämä on ollut mielessäni jo pitkään. Jos koronapandemiaa ei olisi tullut, olisi ottelu pelattu jo muutama vuosi sitten Helsingissä ja tilaisuus pelata Tampereella olisi mennyt ohi, hän muistuttaa.