Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metro koetaan aiempaa turvattomammaksi – Helsingin poliisi aloittaa tehovalvonnan: "Puutumme aktiivisesti häiriöihin ja huumausaineiden myyntiin"

Poliisi jalkautuu metroasemille tästä maanantaista alkaen. Tehovalvontajakson tavoitteena on parantaa turvallisuutta metroliikenteessä ja asemilla.

Helsingin poliisi on saanut palautetta metroradan varrella ja joukkoliikenneasemilla tapahtuvista häiriöistä sekä huumausaineiden myynnistä. Palautteiden mukaan erityisesti metroliikenne koetaan aiempaa turvattomammaksi.

– Kolmen viikon tehovalvontajakson tavoitteena on parantaa metroliikenteen ja metroradan varrella olevien asemien turvallisuutta ja vähentää niissä tapahtuvaa häiriökäyttäytymistä, toteaa tiedotteessa komisario Hanna Kiiskinen.

– Poliisi jalkautuu joukkoliikenteeseen, asemille ja asemien välittömään läheisyyteen. Puutumme aktiivisesti häiriöihin ja huumausaineiden myyntiin. Teemme tiiviisti yhteistyötä muun muassa HSL:n, Kaupunkiliikenteen, Helsingin kaupungin nuorisotyön ja lipuntarkastajien kanssa, Kiiskinen kertoo.

Valvontajakso kestää 18. syyskuuta saakka.