Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Munkkiniemen lehmusten kohtalo puhuttaa – kaataminen ajankohtaista kymmenen vuoden kuluessa

Munkkiniemen puistotien lehmukset nousivat esiin Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa.

Kaupunginvaltuutettu Laura Korpinen (ps.) ja 15 muuta kaupunginvaltuutettua vetosivat valtuustoaloitteessa, ettei Munkkiniemen puistotien ja Huopalahdentien lehmuksia kaadettaisi.

Aloitteen allekirjoittaneiden mielestä puut eivät kaadu sen todennäköisemmin kuin muutkaan keskustan puut. Aloitteessa arvioidaan, että Munkkiniemen puistotien lehmukset ovat hyvin tuulelta suojassa esimerkiksi Kaivopuiston puihin verrattuna.

Helsingin kaupunki on aikaisemmin tiedottanut, että lehmukset kaadetaan vuoteen 2029 mennessä ja tilalle istutetaan uusia lehmuksia. Taustalla on puiden huono kunto: tämä on selvinnyt kaupungin asiantuntijoiden tekemissä kuntoarvioinneissa.

Kaupunkiympäristölautakunta antoi lausuntonsa aloitteeseen elokuun puolivälissä.

Lausunnossa todetaan, että suunnitteluratkaisuissa tullaan huomioimaan alueen historialliset erityisarvot siten, että puurivit säilyvät kaupunkikuvallisesti korkealaatuisina.

Puita koskevat suunnitelmat linkittyvät muihin alueen suunnitelmiin. Alueen halki on linjattu Munkkiniemen baana, joka parantaa läntisen Helsingin ja keskustan pyöräliikenteen sujuvuutta. Myös vesihuoltolinjojen saneerausta suunnitellaan.

– Munkkiniemen puistotien peruskorjauksen suunnittelu on arvioitu tulevan ajankohtaiseksi kymmenen vuoden kuluessa, lausunnossa todetaan.