Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko työetiketti hukassa? – Asiantuntija: Raja työminän ja yksityisen minän välillä on hämärtynyt

Työyhteisöllä on oikeus olla tietämättä kaikkea työntekijän yksityiselämästä.

Kuuletko aivan liikaa työkaverisi yksityiselämän kiemuroista? Ärsyttääkö, kun taksikuski laukoo kärkkäitä mielipiteitään tai kampaaja lörpöttelee sukulaisistaan?

Työyhteisöasiantuntija Laura Köönikkä, 42, on pannut merkille, että raja yksityisen ja työminän välillä on hämärtynyt. Yksi syy ilmiöön on korona-ajan etätyö.

– Nyt kun on palattu leirielämästä työpaikoille, vaikuttaa siltä, että koodisto ja etiketti työyhteisönä olemiseen tai asiakaspalvelutilanteessa ovat hukassa.

– Kunnioituksen ja muodollisuuden rakentaminen koetaan haastavaksi, tilanteessa, jossa ihmisillä on selvästi jonkinlaista sosiaalista patoutumaa.

Jokaisella työpaikalla on sosiaalisesti aktiivisia ihmisiä, jotka suorastaan kukoistavat päästessään jälleen ihmisten pariin. Toisille tämä on uuvuttavaa.

Etätöiden ohella sosiaalinen media on jo pidemmän aikaa venyttänyt yksityisyyden rajaa: kollegan tai asiakkaan viikonlopun tekemisiä, mielialoja ja ruokalautasen sisältöä voi seurata lähes reaaliaikaisesti päivitysten kautta.

Köönikkä sanoo, että jokaisella pitää olla oikeus määritellä itse, miten paljon haluaa jakaa yksityiselämänsä asioita työpaikallaan. Tätä kannattaa miettiä myös sosiaalisen median käytössään.

Muulla työyhteisöllä on myös oikeus olla tietämättä kaikkea työkaverin yksityiselämästä.

– Tämän voi myös hienovaraisesti sanoa.

Työpaikalla muiden kuin työasioiden jutteluun pitäisi olla oma rajattu aikansa kuten kahvi- tai ruokatauko.

Tietynlaisen työroolin omaaminen on Köönikän mielestä hyväksi paitsi tehokkaan työnteon kannalta niin myös työntekijän itsensä kannalta. Työminä auttaa ja suojaa ihmistä työtehtävien hoitamisessa.

Esimerkiksi eri mieltä oleminen tai negatiivisen palautteen antaminen voi olla vaikeaa, jos työkaveri koetaan läheiseksi eikä häntä haluta loukata.

– Työyhteisö voi olla tosi toimiva, vaikka ei oltaisi toistemme lasten kummeja.

Jos yksityiselämässä on kuormittavia asioita, työyhteisö voi olla paikka, jossa niihin saa etäisyyttä ja taukoa.

Työrooliin siirtymisessä auttavat rutiinit.

– Jollekin se on sitä, että katsoo työvaatteet jo edellisiltana valmiiksi. Toiselle tietty biisi, jonka kuuntelee aina töihin mennessään. Pitää antaa itselle tilaa laskeutua työympäristöön.