Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Kannala: "Sosiaali- ja terveysala saa välillä kohtuutonta kuraa niskaansa – Hus on monella mittarilla maan paras"

Omaan napaan tuijottajat ja päihtyneet ovat Hus-päivystysten iso ja vaiettu ongelma, sanoo päätoimittaja Karri Kannala.

– On vastenmielistä seurata esimerkiksi ylityöllistetyissä keskussairaaloiden päivystyksissä öykkäröiviä potilaita, joiden suurin syy päivystykseen joutumisesta löytyy yleensä peiliin katsomalla. Syitä päivystyksen ruuhkiin kannattaa siis etsiä muualta, kuin siellä töitä tekevistä. Epäasiallisten asiakkaiden lisäksi kannattaa katsoa isoa kuvaa, muun muassa sitä, miten nykyhallituksen päätös hoitajamitoituksesta alkaa horjuttaa koko terveydenhoitoamme, Kannala sanoo kolumnissa.

Kannala sanoo, että sote-ala saa välillä kohtuutontakin kuraa niskaansa.

– Poikkeuksellinen korona-aalto, toimimaton tietojärjestelmä tai sote-uudistuksen aiheuttama epäselvyys ei ole henkilökunnan vika. Annetaan heidän tehdä työnsä ja annetaan siitä myös kiitosta. Muistetaan samalla se, että Hus on monella mittarilla maan paras ja kestää myös kansainvälisen vertailun. Olemme senkin takia etuoikeutetussa asemassa.

Lue Päätoimittajalta-kolumni tästä!