Omastadi-äänestäjä kokee tulleensa huijatuksi, sillä Munkkiniemi ei ollut mukana äänestyksen paikkavaihtoehdoissa.
Munkinpuistoon kaavaillaan uutta skeittipaikkaa. Rakennustyöt voivat alkaa ensi vuoden syksynä, jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan.
Tarkoituksena on rakentaa laakea, betoninen skeittiparkki. Paikasta pyritään suunnittelemaan mahdollisimman hiljainen.
Suunnitelmissa on yksi iso mutta: puistoon suunnitellaan myös vesiviemärityötä.
– Tutkimme saammeko näitä suunnitelmia yhteensovitettua. Mikäli ei, lähdemme etsimään vielä kerran uutta paikkaa Länsi-Helsingistä, kertoo Helsingin Omastadin projektijohtaja Nina Mouhu.
Hanke alkoi osallistavan budjetoinnin Omastadi-palvelussa, jossa kaupunkilaiset äänestävät kaupungin rahankäytöstä. Idea sai 1 332 ääntä. Budjetti on 500 000 euroa.
Suunnitelma jakaa alueen asukkaiden mielipiteitä.
Mari Oinonen äänesti hankkeen puolesta Omastadi-palvelussa, mutta haluaisi perua äänensä. Alkuperäisessä esittelyssä Munkkiniemeä ei ollut mainittu sijoituspaikkana.
– Koen tulleeni huijatuksi. Skeittipaikka olisi parempi sijoittaa johonkin lähtökohtaisesti meluisampaan paikkaan. Tämä on aika hiljainen ja rauhallinen puisto. Jos tänne tulee betoninen skeittipaikka, niin palveleeko puisto enää kaikkia?
Nina Mouhu vastaa, että ehdotuksen tekijöiden toiveena on ollut löytää paikka Meilahden, Pikku Huopalahden tai Ruskeasuon alueelta.
– Koska paikan löytäminen on ollut haastavaa, sitä on jouduttu etsimään koko Länsi-Helsingistä.
Oinonen ihmettelee myös ratkaisua järjestää asukaskuuleminen verkossa. Hän on huolissaan iäkkäiden asukkaiden vaikutusmahdollisuuksista.
Kaupungin mukaan asukastilaisuus järjestettiin verkossa, koska siten uskottiin tavoitettavan enemmän ihmisiä. Mouhu lupaa, että suunnittelussa huomioidaan kaikenikäisten toiveet.
Leikkipuistossa skuuttaileva Benjamin, 5, kuuluu hankkeen kannattajiin. Hänen mielestä skuuttauksessa hauskinta on temppujen tekeminen. Myös isä Juha-Matti Hyttinen kiittää suunnitelmaa.
– Loistava uutinen. Täällä on paljon nuoria ja aikuisia, jotka tykkäävät skeitata. Kaupunkiin mahtuu elämää.
Puistossa kävelevä Teresa Paulig, 37, ja hänen tyttärensä Madeleine kannattavat myös skeittipaikkaa.
– Emme ole vannoneet Munkkiniemessä hiljaisuusvalaa. On hyvä juttu, kun nuorille tehdään palveluita.

Puistonpenkillä istuvat Kaija Kurki ja Anita Härkälä, 82, sanovat, että skeittipaikka voi tulla, kunhan se ei häiritse muita käyttäjiä.
– Että ihmiset pystyvät liikkumaan ja urheilemaan, kuten ennenkin, Kurki sanoo.
– Kiva se varmaan on katsoa, kun harrastajat temppuilevat, Härkälä kuvailee.
Puistossa liikkuva, nimettömänä pysyvä asukas vastustaa skeittipaikkaa. Hän on huolissaan metelistä ja liikehdinnästä.
– Olen pitänyt puistoa todella viihtyisänä. Lisäliikenne tuo levottomuutta.
Skeittipuisto tulisi sijaitsemaan noin sadan metrin päässä senioriasunnoista. Saga Munkkiniemen Päivi Harmaakorpi kertoo, että asukastoimikunnassa suhtautuminen on ollut neutraalia.
Helsingin kaupungin Nina Mouhu sanoo, että melua voi hillitä hiljaisella betonilla ja esimerkiksi puustolla. Valaistuksen ajastuksella voi taas vaikuttaa käyttöaikaan.
– Käymme asukkaiden kanssa vuoropuhelua, jotta saamme huomioitua kaikki toiveet. Projekti on alkuvaiheessa ja kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan.
Skeittipaikka täydentäisi palveluita. Alueella on frisbeegolf-kenttä ja kunnostettu leikkipuisto.
– Hirveän isoa skeittipaikkaa ei olla rakentamassa. Pienemmät voisivat harrastaa viereisen leikkipuiston lähiskeittipaikalla ja isommat tulevassa parkissa.
Suomen Rullalautaliiton puheenjohtaja Anssi Paukkunen sanoo, että skeittipaikka vastaisi tarpeeseen Länsi-Helsingissä. Hänkin uskoo, että suunnittelulla löydetään sopu.
– Eikö ole vain ihanaa, että ihmiset pääsevät liikkumaan ja tekemään sitä, mistä tykkäävät?
Pian äänestetään taas ideoista – Helsingissä jaossa 8,8 miljoonaa asukkaiden päättämiin kohteisiin
Munkkiniemen uimarannalle halutaan uusi vessa ja mattolaituri – "Merituuli viilentäisi pesijöitä"