Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnettu viinabrändi avasi vanhaan Elannon taloon työtiloja nuorille taiteilijoille – avoimet ovet lauantaina

Hakaniemen vanhasta Elannon talosta on varattu tiloja nuorille taiteilijoille. Heille tarjotaan koulutusta kohti ammattilaisuutta.

Vodkapastasta ja pizzoista tunnettu ravintolaketju avasi Elannon vanhaan tavarataloon – "Nyt oli juuri oikea aika"

Kokeelliseksi taideprojektiksi kutsutussa Kunsthaus Jägermeisterissa kuusi nuorta luovat taidetta, uniikkeja vaatteita ja installaatioita. Projektin rahoittaja toimii saksalainen alkoholibrändi Jägermeister.

– Tarkoituksena on inspiroida ja antaa suurelle yleisölle kurkistus katu-uskottavan ja raa’an taiteen tekemisen prosessiin. Kuuden viikon projektin aikana tarjoamme taiteilijoille resurssit taiteensa toteuttamiselle ja jatkuvaa mentorointia. Kunsthaus Jägermeister ei ole kilpailu, vaan nuorten taiteilijoiden ponnahduslauta taiteen ammattilaisuuteen. Tahdomme tuoda taiteilijoille työskentelyn rutiinia, määrätietoisuutta, kontakteja ja kehitysmahdollisuuksia, tarjotaksemme heille avaimet ammattitaiteilijaksi ryhtymiseen, hankkeen kuraattori ja kansainvälinen taiteilija Yvapurü Samaniego toteaa tiedotteessa.

Mukana olevat taiteilijat ovat Anna Poleteli, Aryan Vandi, Kamila Sladowska, Maria Sorjonen, Emmy Lee ja Kristina Khamutovskaja.

Nelikymppiset naiset vievät helsinkiläisen Joonaksen, 31, työt käsistä – nykyryijyyn mahtuu koiria, sipsejä ja peikonlehtiä

Kunsthausissa järjestetään useita avoimien ovien -tapahtumia. Niistä ensimmäinen on lauantaina 3. syyskuuta, kun tilat ovat osana Konstrundan-taidetapahtumaa.

Perjantaina 16. syyskuuta järjestettävässä kaikille avoimessa koulutustilaisuudessa käsitellään muun muassa oman gallerian perustamista.

Projektin jälkeen taiteilijat saavat mahdollisuuden esitellä töitään kutsuvierastapahtumassa, jonne kutsutaan taidepiirien vaikuttajia ja galleristeja. Samalla järjestetään taidehuutokauppa, jonka tulot jaetaan puoliksi taiteilijoiden ja kulttuurialan hyväntekeväisyysorganisaation kanssa.

Kuva: Venäläiset katutaiteilijat maalasivat Helsinkiin pysäyttävän muraalin – "Venäjällä minut on nimetty ulkomaalaiseksi agentiksi"

Tällainen 500-paikkainen ravintola- ja kahvilakeskittymä tulee Hakaniemeen: "Ajanhenkisiä, mutta ei pikaruokaravintoloita"

Elannon entinen talo puretaan Pirkkolassa – tilalle tulossa näyttävä terassitalo

"Mitään aivan katastrofaalista vastaan ei ole tullut" – Yli satavuotiasta tavarataloa saneerataan uusiokäyttöön Helsingissä