Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonnonsuojeluyhdistys: Vieraslajien tilanne jo hälyttävä Helsingissä – "Toimet ovat riittämättömiä"

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys on kutsunut valtuutettuja tutustumaan hälyttävään vieraslajitilanteeseen.

Helsingin ja muiden kuntien tulisi panostaa suunnitelmallisesti ja paremmin resurssein haitallisten vieraslajien torjuntaan, todetaan Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksestä.

Yhdistyksen mukaan tilanne on Helsingissä jo hälyttävä. Nyt yhdistys on kutsunut valtuutettuja ja varavaltuutettuja maastokävelylle Helsingin Myllypuroon Mustapuron varteen tutustumaan tilanteeseen.

Yhdistys on järjestänyt vuosia vieraskasvitalkoita ongelman taltuttamiseksi. Niitä on toteutettu myös kaupungin kanssa.

– Ponnisteluista huolimatta haitalliset vieraslajit valtaavat huolestuttavasti alaa. Vapaaehtoisvoimat eivät riitä poistamaan ongelmaa, ja kaupungin toimet haitallisten vieraslajien torjumiseksi ovat riittämättömiä, sanotaan medialle lähetetyssä kutsussa.

Vieraslajeista haitallisia ovat ne, jotka uhkaavat esimerkiksi syrjäyttää alkuperäistä lajistoa sukupuuttoon asti. Haitalliset vieraslajit voivat aiheuttaa haittoja myös taloudelle ja terveydelle.

Esimerkiksi kurtturuusua esiintyy yhdistyksen mukaan edelleen laajasti Helsingin kaupungin omistamilla mailla. Lajin kasvatuskielto astui voimaan kesäkuun alussa.