Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapahtuma- ja ruokakeidas Teurastamo täyttää 10 vuotta – lauantaina synttäreillä on luvassa musiikkia ja sammakonreisiä

Kalasataman kupeessa sijaitseva tapahtuma- ja ruokakeidas Teurastamo täyttää tällä viikolla kymmenen vuotta.

Syntymäpäivien kunniaksi alueella järjestetään synttärijuhlat lauantaina 3. syyskuuta. Päivän kunniaksi luvassa on musiikkia ja ruokaa.

Vilkkaaksi tapahtumapaikaksi muodostuneella Teurastamolla pidetään lauantaina Teurastamo Jazz Festival sekä jo aiempina vuosina tutuksi tullut Teurastamon parhaat -ruokakulttuuritapahtuma. Alueen ravintolat, myymälät ja tehtaat esittelevät parhaimpia annoksiaan. Tarjolla on myös taidemaistiaisia.

Kellohallin ravintoloitsija ja Teurastamon yrittäjien puheenjohtaja Matti Santala kertoo tiedotteessa, että tarjolla on vuodenaikaan sopivaa ruokaa, kuten täplärapuja, ostereita sekä sammakonreisiä, lasagnea, empanada-piiraita, puolukkaraitajäätelöä ja rahkamunkkeja.

– Juhlaan on myös kehitelty oma Teurastamo 10 vuotta -cocktail.

Herkuttelun lomassa voi nauttia jazzista. Teurastamo Jazz Festival tuo päälavalle Dynamic Duon, Verneri Pohjolan sekä Afro Jazz Quintetin. Kohta-taidehallissa esillä on kello 12–18 taiteilija Sinikka Kurjen Pilvi ja esikuva -näyttely.

Teurastamon yritykset ovat avoinna vähintään koko tapahtuman ajan, kello 13–21. Tapahtuma on kaikille avoin.

Juhlavuoden myötä alueelle on luvassa myös uutta.

Nokkos Company rakentaa parhaillaan Teurastamolle uusia tuotantotiloja, joissa tullaan valmistamaan maailmallakin palkittua nokkoskombuchaa.

– Haluamme tuoda ihmisille ravintorikkaita ja terveyttä edistäviä, hyvänmakuisia nokkostuotteita. Teurastamo on täydellinen paikka uudelle panimollemme ja sen yhteyteen avattavalle baarille alueen keskeisen sijainnin vuoksi, kertoo tiedotteessa yrityksen toinen perustaja Lari Laurikkala.

Lue: Helsingin Teurastamolla toimii pieni tehdas, jossa valmistetaan trendijuoman tärkeää ainesosaa – "Ei ole yksinkertaista"

Teurastamo on saanut nimensä alueella olleesta entisestä teurastuslaitoksesta, joka otettiin käyttöön vuonna 1933. Tapahtuma- ja ruokakulttuurin keskuksena se avattiin syksyllä 2012.