Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Palkintoja jaettiin yhteensä kahdeksalle kuvalle, kuvia kahdeksaan kategoriaan tuli yli 1200.

Etelä-Suomen Median perinteiseen kesäkuvakisaan tuli tänä vuonna yli 1200 kesäistä valokuvaa. Valokuvaajiemme Sauvo Jylhän ja Sami Kuusivirran muodostama raati oli kovan tehtävän edessä: löytää parhaimmat kesäkuvaotokset satojen kuvien joukosta.

Lämmin kiitos kaikille osallistuneille upeista kesätunnelmoinneista! Koko kesäkuvakisagallerian pääset näkemään täältä.

Pääpalkinnon voittajaksi nousi tänä vuonna pornaislaisen Pauliina Maunulan kuva Kesäpäivä Sondbyssä.

– Lämpimään hiekkaan hautautuminen ja kiireisten aikataulujen totaalinen nollaus ovat resepti rennon kesän viettoon. Kuva on ensinnäkin erittäin hauska, mutta myös tehokkaasti rajattu lähikuva, jossa ei ole turhia elementtejä, valokuvaaja Sami Kuusivirta kuvailee voittajakuvaa.

Parhaan kuvan palkinnon lisäksi palkintoja jaettiin myös kategorian mukaisesti ja raati antoi lisäksi yhden kunniamainintapokaalin.

Lapset-kategorian voittajaksi valittiin vantaalaisen Mirella Miettisen kuva "lentoharjoituksista".

– Ratkaisevalla hetkellä ja nopealla suljinajalla napattu kuva, jossa kuvattavat ovat jähmettyneet ilmaan kuin luudalla lentävät noidat. Kuvassa olevien lasten diagonaalinen asento tuovat kuvaan vauhdin tuntua ja kolmiulotteisuutta, Kuusivirta perustelee valintaa.

Parhaan luontokuvan pokaalin lunasti nurmijärveläisen Charles Stempfelin kuva kesäisistä pihavieraista.

– Tämän kuva ansiot ovat aidosti dokumentaariset. Jo pelkän mäyräperheen näkeminen on harvinaista ja siksi luonnon kokemisen kovaa ydintä, ja siihen sitten vielä valkohäntäkauris, kuin kaveriksi. Luonto yllättää, kuvaajamme Sauvo Jylhä arvioi otosta.

Kesäsää-kuvakategoriassa loisti yksi kuva ylitse muiden: helsinkiläisen Liina Jokisen otos Mikä odottaa sateenkaaren päässä?

– Sääkuva, jossa ei olla vain sään armoilla. Sateenkaaren päässä taitaa olla aarre. Tässä on selvästi otettu kyllä kohtalo omaan käteen. Hyvä oivallus ja näppärä toteutus, valokuvaaja Sauvo Jylhä runoili.

– Kultaisessa leikkauksessa olevat elementit eli nainen ja sateenkaari tuovat kuvaan järjestelmällisyyttä ja ryhtiä. Kuva on uniikki verrattuna perinteisiin maisemakuviin, jossa sateenkaari näkyy horisontissa. Taivaan ja järven sinertävä värimaisema saa vastakkaista lämpöisempää sävyä sateenkaaren väreistä, arvioi puolestaan valokuvaaja Sami Kuusivirta.

Parhaan maisemakuvan palkinnon taas nappasi turkulaisen Meeri Sepän otos Juhannuksena Pyhärannasta.

– Kuva täynnä yöttömän yön juhannustaikaa. Upeat pakopisteet houkuttelevat katsojaa suuntamaan katseen kohti auringonlaskua. Puun lehdet koristelevat kuvan laidat valon ja varjon leikillä. Märät jalanjäljet laiturissa ovat hauska ja kesäinen yksityiskohta, Sami Kuusivirta kehui kuvaa.

Tilannekuva & urheilu -kategorian ykköskuvaksi valikoitu joutsalaisen Riina Wathénin kuva hauen pakomatkasta.

– Epäonninen tilanne kalastajalle, josta muodostui kuitenkin upea tilannekuva. Yläreunassa näkyvä viehe ja kameraan tuijottava hauki kertovat tilanteesta täydellisesti ilman häiritseviä elementtejä. Vihreänsininen värimaailma on harmoninen ja lievästi oikealle kallistuva kompositio luo kuvaan vauhdin tuntua, Sami Kuusivirta tuomaroi kuvaa.

Kesä & auto -kategoriassa voitto ei mennyt kaikkein tyypillisemmälle kuvalle: muuramelaisen Reija Ilomäen otos Ei pihatonttu vaan auto valikoitui parhaaksi.

– Ylikasvanut vehreys hallitsee kuvaa, mutta pensaikon keskeltä ponnistava auto tuo tehokasta vastaväriä kokonaisuuteen. Kesäisen metsän runsas kauneus kietoo ajoneuvon pehmeään syleilyyn, Sami Kuusivirta kiteytti kuvan.

Raadin kunniamaininnan lunasti vielä helsinkiläisen Taru Kilpisen valokuva Kirsikkapuu puistossa!

 Kesän alussa on kaikki vielä vaaleanpunaista. Jos vain tietää mistä Suomesta löytää kirsikkapuita puistoista on hyvä mahdollisuus päätyä japanilaistyyliseen perinteeseen juhlia puistossa. Hanami on silloin tapahtuman nimi. Ulkona puiden alla tavataan ystäviä ja nautitaan tunnelmasta, eväistä ja kauneudesta. Elämä puiden alla on hetken kuin yhtä yhteistä Vaaleanpunaista unelmaa. Tämä hetki näkyy kuvasta, ja jopa sekin mikä on kukkien tuoksuttelijan lempiväri, Sauvo Jylhä ylisti kuvaa ja maisemaa.

Voittajiin ollaan yhteydessä palkintojen lunastamista varten vielä tämän viikon aikana.