Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Jokerit ei palaa SM-liigaan ensi vuonna – myös toiselle pääkaupunkiseudun takavuosien liigaseuralle sanottiin ei: "On aika rauhoittaa tilanne"

Helsingin Jokerit ei tule pelaamaan jääkiekon SM-liigassa ainakaan ennen syksyä 2024. Sama kohtalo on toisella pääkaupunkiseudun takavuosien liigaseuralla, joka on viritellyt omaa hankettaan taustalla rauhassa: nimittäin Kiekko-Espoolla.

Kiekko-Espoon veturina on häärinyt Kim Hirschovits, joka on avoimesti kertonut halustaan kehittää organisaatio jälleen sille tasolle, että liigahaave on totta. Hirschovits aloitteli oman projektinsa vuonna 2017, ja sen tarkoituksena on ollut koko ajan tähdätä liigapaikkaan ja liigatasoiseen organisaatioon.

Nyt Liiga tiedottaa, että on aika rauhoittaa tilanne.

– Keskustelu Helsingin Jokerien ympärille kaavaillun seurahankkeen mahdollisista Liiga-pyrkimyksistä on ollut aktiivista viime keväästä saakka. Jääkiekon SM-liiga Oy haluaa nyt avoimesti ilmoittaa, että se ei tule ottamaan vastaan Liigan ulkopuolelta jätettyjä lisenssihakemuksia kaudelle 2023–24.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n osakkaat kokoontuivat maanantaina 29.8.2022 arvioimaan vallitsevaa tilannetta ja tarkastelemaan olosuhteita, joissa jokin taho tai useampi taho mahdollisesti tavoittelisi liigalisenssiä kaudelle 2023–24.

Osakkaiden kanta oli selkeä ja ratkaisu yksimielinen.

– Nyt on yksinkertaisesti aika rauhoittaa tilanne. Osakkaat katsovat, että heillä on vallitsevissa olosuhteissa tarve ja velvollisuus suojella sekä Liigan että suomalaisen huippujääkiekkoilun intressejä, sanoo Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Tiedotteessa todetaan, että Liigan ja Suomen Jääkiekkoliiton välinen sopimus mahdollistaa Liigalle laajat toimivaltuudet hallinnoida lisenssiprosessia kokonaisvaltaisen harkintanäkökulman puitteissa.

– Meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä tämä linjaus, sekä selkeät perusteet. On kaikkien osapuolien kannalta parasta, että mahdolliset lisenssihakemukset tehdään riittävän huolellisesti, Hiltunen sanoo.

Niin ikään Liigan toimitusjohtaja Kati Kivimäki peräänkuuluttaa selkeyttä.

– Me arvostamme sitä, että asiat etenevät täsmällisesti ja avoimesti. Ja toki tämä antaa meille myös aikaa entisestään vahvistaa omia toimintamallejamme ja varautua tulevaan mahdollisimman huolellisesti, Kivimäki sanoo.