Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen "Paul Anka" täyttää 85 vuotta – entinen nuorisoidoli Lasse Liemola juhlii Savoy-konsertilla

Koko kansan tuntema Lasse Liemola täyttää 85 vuotta 5. syyskuuta ja juhlii syntymäpäiväänsä samana iltana pidettävässä juhlakonsertissa Savoy-teatterissa. Lavalle nousevat Liemolan lisäksi muun muassa muassa Eino Grön, Kai Lind, Pirkko Mannola ja Ritva Oksanen, jotka kaikki ovat yli 80-vuotiaita.

Konsertin juontaa Markku Veijalainen, ja liput ovat myynnissä Lippupisteessä.

Virosta konserttiin saapuu lisäksi laulaja Hanna-Liina, joka on nähty meillä aiemmin muun muassa Suomen Kansallisoopperan Oopperan kummitus -musikaalissa. Liemola itse esiintyy Four Cats -tyyppisen lauluyhtyeen The Relicsin solistina. Konsertin tähtiä säestää nuorista musiikin opiskelijoista koostuva Metropolian Big Band.

– On ollut hienoa saada näin komea kaarti lavalle juhlapäivänäni. Solistit ovat huippuluokkaa, yhtä lailla kuin bändikin nuorine mutta kokeneine soittajineen. Savoyn näyttämöllä todellakin svengataan tyyliin 'The Young Ones Meet The Old Ones', Liemola pohtii tiedotteessa.

Lasse Liemolan ura alkoi 1950-luvulla, kun levy-yhtiöt etsivät kuumeisesti kotimaista vastinetta ulkomaisille idoleille, joita erityisesti kaupunkilaisnuoriso seurasi innoissaan. Tumma ja komea Liemola osasi laulaa, ja hän sopi Suomen Paul Ankan rooliin erinomaisesti.

Liemolan ensimmäinen levytys (Sininen kuu / Kadun aurinkoisella puolella) ilmestyi 1957.

Pian tie vei valkokankaalle, ensimmäinen elokuva oli Iskelmäketju, joka sai ensi-iltansa 1959.

Vuonna 1960 Viikkosanomissa Liemola äänestettiin Suomen neljänneksi suosituimmaksi suomalaiseksi. Hänen edellään olivat vain Juhani Järvinen, Urho Kekkonen ja Väinö Linna.

Liemola lopetti aktiivisen kiertuekeikkailun 1966. Osasyynä oli paha autokolari, johon hän joutui keikalta palattuaan. Tämän jälkeen hän loi uran liike-elämässä ja osallistui myös Helsingin kuntapolitiikkaan.

Liemola on kuitenkin jatkanut esiintymisiä aina näihin päiviin saakka.