Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hotel Kämpin palkittu baarimestari johtaa uutta trendibaaria – tältä Beaky Basterd näyttää

Katajanokka tunnetaan lukuisista klassisista ravintoloista, kuten Nokka, Sipuli ja Bellevue. Muutamien viime vuosien aikana alueelle on perustettu monia trendiravintoloita, kuten Locanda Scappi, joka vetää erityisesti nuorempaa asiakaskuntaa ja sosiaalisen median vaikuttajia. Perinteinen Wellamo koki nuorennusleikkauksen, kun uudet yrittäjät ottivat vetovastuun Laivastokadulla.

Yli 30-vuotiaille suunnattu klubi avautui keskustassa – Helsingin yöelämä on murroksessa: "Juomia tilataan etukäteen 300-500 eurolla"

Kanavaranta on noussut viimeistään tänä vuonna yhdeksi Helsingin yöelämän tärkeimmistä keskittymistä. Suosituimpia ravintoloita ovat muun muassa julkkisten bilepaikkoina tunnetuksi tulleet Wallis Karaoke Bar ja Holiday Bar.

Katajanokan uusin ravintola on syyskuussa Ankkurikadulle avattava Beaky Basterd & Co, jota kuvaillaan "matalan kynnyksen korttelibaariksi". Ravintola on erikoistunut välimerelliseen ruokaan ja juomaan, erityisesti cocktaileihin.

– Meillä drinkkimaailma ammentaa välimerellisistä aineksista, kuten vermuteista, amaroista ja aperitiivoista. Listalla on alkuun vaikkapa versioitamme Garibaldista, Bellinistäja Negronista, ravintolapäällikkö Ville Liikanen sanoo tiedotteessa.

Liikanen kertoo, että baariruoka on nousemassa olennaiseksi osaksi kansainvälistä baarikulttuuria.

– Haluamme olla edistämässä trendin rantautumista Suomeen. Hyvän juoman kylkeen sopii maukasta purtavaa. Meillä ne ovat juomatuotteeseen sopivia herkullisia pitas-leipiä vaihtuvilla lisukkeilla kuten tartarilla tai mustekalalla. Baariruoan ei tarvitse olla kokonainen perinteinen illallinen, vaan illan aloittava ruokahalun herättäjä, tai miksei myöhäisillan lopetus.

Aikaisemmin Liikanen työskenteli Hotel Kämpissä, jonka baaria hän veti 14 vuoden ajan. Työ palkittiin PRO-tunnustuksella vuonna 2017.

Liikanen sanoo, että palvelua voi korostaa muuallakin kuin hotelli- ja cocktailbaareissa.

– Miksi Suomessa jämähdetään tiskin taakse? Pelätään pöytiintarjoilua. On ilo kiertää pöydissä vieraita tapaamassa ja tarjoamassa lisää juotavaa tai syötävää, hän sanoo.

Beaky Basterd & Co:n omistaa Kulmabaarit Oy, jonka toinen ravintola on Ullanlinnan B.B. Badger & Co.

Lue aiheesta lisää: Helsinkiin syntyi uusi yöelämän keskus rannalle, jonka fiilistä kuvaillaan eurooppalaiseksi – "Pitää tulla aikaisin, jos haluaa paikan"

Oletko nähnyt ennen tällaista hotellia Helsingissä? – Kuva: Loft-huoneissa jopa oma terassi

Helsingin uusi asuinalue täyttyy ravintoloista – ”Jos vielä japanilainen tulee, niin tarjonta on aika lailla kunnossa"