Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Maanantaina verottaja maksaa yli miljardin suomalaisten tileille – "Kannattaa odottaa rauhassa ja tarkistaa tilanne"

Maanantaina on päivä, jolloin yli miljoona suomalaista saa veronpalautuksia tilille. Kaikkiaan maksettavaa kertyy 1,1 miljardia euroa, kertoo Verohallinto tiedotteessaan.

Rahat eivät välttämättä näy tilillä heti aamusta, sillä palautuksia maksetaan päivän kuluessa.

– Palautuksia kannattaa odottaa rauhassa ja tarkistaa tilanne iltapäivällä. Jos veronpalautuksia ei iltaan mennessä ole tullut, on mahdollista, että palautusten maksupäivä on siirtynyt eteenpäin tai että tilinumero ei ole tiedossa, sanoo ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnon tiedotteessa.

Syyskuussa palautuksia saavista noin 5 000 on sellaista, jotka eivät ole ilmoittaneet tilinumeroaan Verohallinnolle. Näiden asiakkaiden veronpalautus maksetaan maksuosoituksena Nordeaan, josta sen voi myöhemmin lunastaa. Vaihtoehtoisesti tilinumeronsa voi ilmoittaa myöhässäkin Verohallinnolle.

– Jos maksuosoitusta ei lunasta Nordeasta, veronpalautus palautuu takaisin Verohallinnolle neljän viikon kuluttua. Jos tilinumeron on ilmoittanut siihen mennessä, Verohallinto maksaa rahat asiakkaan tilille, Villman sanoo tiedotteessa.