Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi otti kiinni 35 jalkapallofania Töölössä: "Ennakkoarviomme toteutui" – mukana soihtuja, pyrotuotteita ja vahingoittamiseen soveltuva esine

Helsingin poliisi otti maanantai-iltana kiinni yhteensä 35 häiriöitä aiheuttanutta henkilöä, jotka osallistuivat Töölön jalkapallostadionilla eli Bolt Areenalla pelattuun jalkapallo-otteluun.

Poliisi oli osannut jo etukäteen ennakoida, että HJK−HIFK-jalkapallo-ottelun saattaisi ilmaantua järjestyshäiriöitä ja oli paikalla pitämällä järjestystä yllä.

Poliisi otti areenalta kiinni kymmenen henkilöä, joiden hallusta löytyi kiellettyjä soihtuja. Kiinniottojen perusteena oli rikoksilta ja häiriöiltä suojaaminen. Pyroteknisiä tuotteita takavarikoitiin noin sata kappaletta. Poliisi tutkii tuotteiden alkuperää. Lisäksi poliisi otti kiinni yhden henkilön, jonka hallussa oli vahingoittamiseen soveltuva esine.

− Olimme valmistautuneet tapahtumaan tavallista suuremmalla resurssilla. Meillä oli tiedossa, että ottelun seuraaminen ei välttämättä suju rauhallisesti. Valitettavasti ennakkoarviomme toteutui, toteaa ylikomisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisista tiedotteessa.

Ottelun jälkeen noin 30−40 henkilöä juoksenteli ympäri Töölöä. Poliisin mukaan juoksijat yrittivät etsiä vastapuolen kannattajia.

– Varauduimme estämään mahdollisia yhteenottoja pelin jälkeenkin, Heinonen jatkaa.