Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin upouudelle asuinalueelle syntyi "mummotunneli" – Kruunuvuorenrannasta muuttanut rouva: "Siellä asuin pussin perällä"

Lisää asukkaita Fallkullaan on tulossa tämän syksyn aikana. Parturi avasi ovensa viime viikolla.

Tapanilan aseman viereen nousee uusi noin 1 300 asukkaan asuinalue, Falkullan kiila. Ensimmäiset talot valmistuivat loppukeväästä.

– Olen tykännyt tosi paljon, kertoo 7. kerroksen saunallisessa kaksiossa asuva rouva.

Juna-aseman alikulkutunnelin vieressä oleva Helsingin Asumisoikeus Oy:n (Haso) Sammaltorin 79 asuntoa on tarkoitettu yli 55-vuotiaille asukkaille. Kahden talon yhteisöllisellä sisäpihalla on grillipaikka ja jumppalaitteita.

– Tässä asuu mukavia ihmisiä, rouva kertoo.

Viikonlopun sadonkorjuujuhliin on ilmoittautunut viitisenkymmentä asukasta.

Osa asukkaista ei jaksa odottaa palveluita Helsingin rakentuvilla alueilla – Kruunuvuorenrannasta vuokra-asunnon saanut Saara: "En usko, että asun täällä enää pitkään"

Rouva kertoo muuttaneensa Tapanilaan Kruununvuorenrannasta.

– Siellä asuin pussin perällä. Täältä on hyvät yhteydet.

Talon viereinen alikulku on jo ristitty ”mummotunneliksi”, koska sen läpi kulkee nyt entistä useammin mummoikään ehtineitä.

Tuula Raatikainen muutti senioritaloon Vanhankaupunginkoskelta.

Nyt minulla jää paljon enemmän käyttörahaa.

Hän kyllästyi siihen, että lähialueen hienot ulkoilumaastot kansoitettiin korona-aikana. Vanha asunto oli myös kuuma ja omistusasunnon laina-aikaa oli rutkasti jäljellä.

– Nyt minulla jää paljon enemmän käyttörahaa, Raatikainen iloitsee uudesta asumisoikeusasunnostaan.

Uusi skeittipaikka jakaa mielipiteet Helsingissä - "Koen tulleeni huijatuksi", ärähtää kaupungin suunnitelman puolesta äänestänyt Mari

Pasi Hälinen muutti senioritaloon Malmilta vaimonsa

kanssa. Uudenkarhea talo ja sen sisäpiha ovat upeat, mutta pientä korjattavaa on harmillisen paljon. Hälisestä tuntuu, että korjausvastuita pallotellaan rakennuttajan ja omistajan välillä.

Sijainti ja lähipalvelut saavat kaikilta kehuja.

Viereisen junaradan äänet eivät kuulu sisälle asuntoihin. Pihalle ja parvekkeelle hiljaisista lähijunista kuulu lähinnä sihahdus, kun ne pysähtyvät asemalla. Pikajunista kuuluu kovempi ääni.

Vastapäätä rakennetaan liiketilaa Alepalle, jonka on määrä valmistua helmikuussa 2023. Pysäköintipaikkoja tulee pysäköintitaloon kaupan taakse.

Ensimmäinen palvelukin on saatu alueelle. Parturi Sabah Alin Revive Salon on ensimmäistä päivää avoinna senioritalon kivijalan liiketilassa. Alin leikkaa ja viimeistelee miesten hiuksia, partoja ja viiksiä.

Ali vuokrasi tilan rakenteilla olevalta alueelta, sillä hänen vanha liiketilansa Tapulikaupungissa meni peruskorjaukseen.

Hän uskoo vakiintuneen asiakaskuntansa löytävän Tapanilaan, joka on vain yhden juna-aseman päässä edellisestä liiketilasta.

Alikulku on jo ristitty ”mummotunneliksi”.

Ainakin pari ravintolayrittäjää on kuulemma käynyt katsastamassa naapurissa olevaa liiketilaa.

Ruokapaikka olisi myös senioritalojen asukkaiden toiveissa, kunhan ravintola ei olisi yötä myöten auki.

Nämä kaupunginosat ovat Helsingin värikkäimpiä – Koivusaaren taloihin tulee "talvisen kaislikon" sävyjä

Lisää asukkaita alueelle on tulossa vielä tämän syksyn aikana kun ara-rahoitteisen Haso Taimenpuron 52 asuntoa on määrä valmistua. Myös puolihitas-kohde As Oy Helsingin Lohenpojan 62 asuntoa valmistuvat syksyn aikana.

Ensi vuoden alkupuolella on määrä valmistua Hekan kohde Tapanilan Jokipoikasenkaari, johon tulee 54 asuntoa ja Hason Jokipoika, johon tulee 63 asumisoikeusasuntoa.

Asunto Oy Helsingin Joutsenpuiston 109 asunnon rakentaminen on vasta alkamassa.

Vielä suunnitteluvaiheessa on kaupungin vuokratalon rakentaminen alueen keskelle Jäkälätien varteen.

Vanha päiväkotirakennus osoitteessa Jäkälätie 11 on tarkoitus purkaa ja korvata uudisrakennuksella, joka valmistuisi kesäkuussa 2025.

Falkullan kiilan tulevat peruskouluikäiset lapset kuuluvat Hiidenkiven koulun oppilaaksiottoalueeseen.

Oikaisu 8.9. klo 12.20: Hason Sammaltorin kohteeseen kuuluu kaksi asuintaloa, eikä kolme, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.

Viihtyvyys miniasunnossa hiipuu nopeasti muuton jälkeen – Tällaisia asuntoja Hoas nyt rakentaa: toimitusjohtaja vertaa tilannetta Monopoli-peliin

Kimppa-asuntoja valmistui meren rannalle Helsinkiin, mutta hakijoista oli pulaa – Näin paljon Roosa, 19, maksaa vuokraa 14-neliöisestä huoneesta

Ihan kuin etelässä! – Helsingin upouudet rantabulevardit ravintoloineen houkuttelevat jopa Espoosta saakka: "Hienoa, että tästä on tullut eläväinen kaupunginosa"