Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

70 lasta odottaa koulupaikkaa Helsingissä – Näihin kouluihin perustetaan uusia ryhmiä

Uusia valmistavan opetuksen ryhmiä perustetaan useisiin kouluihin.

Noin 70 lasta odottaa koulupaikkaa Helsingin perus- tai ammattikouluista. Kyse on vieraskielisistä, valmistavan opetuksen piiriin kuuluvista oppilaista.

Koulupaikkaa odottavista 20 on ukrainalaisia lapsia.

Tällä hetkellä valmistavan opetuksen ryhmissä opiskelee 470 oppilasta. Heistä noin 210 on Ukrainan sotaa paenneita.

Kun kaikki koulupaikkaa hakeneet saadaan opetuksen pariin on heitä yli kaksinkertainen määrä vuoden 2021 kevään oppilasmääriin verrattuna. Tuolloin valmistavan opetuksen piirissä oli noin 270 oppilasta.

Viime keväänä perustettiin seitsemän uutta valmistavan opetuksen ryhmää. Lukuvuoden alusta on perustettu tai ollaan perustamassa 12 ryhmää lisää.

– Kaikki ryhmät eivät täyty heti mikä on hyvä, sillä oppilaita tulee jatkuvasti lisää, toteaa perusopetuksen päällikkö Outi Salo.

– Uudet ryhmät eivät palvele yksinomaan Ukrainasta paenneita, vaan myös muita maahan muuttaneita oppilaita, joiden määrä on normaalia suurempi.

Anna, 10, käy "universumin parasta" koulua Helsingissä – Osa ukrainalaisista valitsee kotimaansa etäkoulun

Salon mukaan valmistavien ryhmien oppilasmäärät ovat lisääntyneet pandemian jälkeen. Oppilaita tulee monilta eri kielialueilta.

– Myös muiden kuin Ukrainasta tulevien venäjänkielisten ilmoittautuneiden määrä korostuu jonkin verran.

Yläkouluihin uusia ryhmiä on perustettu tai perusteilla Aleksis Kiven, Sakarinmäen, Haagan, Maatullin ja Kannelmäen peruskouluihin sekä Suutarinkylän yläasteelle.

Myös Stadin ammattioppilaitokseen perustetaan uusi ryhmä.

Alakouluihin uusia ryhmiä on tullut tai tulossa Keinutien, Metsolan ja Ruoholahden ala-asteille ja Pitäjänmäen peruskouluun.