Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunki muuttaa useita keskustan pyöräväyliä yksisuuntaisiksi kuluvan syksyn aikana – Näille kaduille tulossa muutoksia

Kaupunki muuttaa vielä tämän vuoden aikana useita nykyisin kaksisuuntaisia pyöräväyliä yksisuuntaisiksi kantakaupungin alueella.

Uudistuksia tehdään Aleksis Kiven kadulla, Savonkadulla, Ratapihantiellä, Viipurinkadulla, Kotkankadulla, Nordenskiöldinkadulla, Helsinginkadulla ja Stenbäckinkadulla.

Kaikki työt pyritään saamaan loppuun lokakuun aikana.

"Meinasin aamulla jo kaksi kertaa jäädä pyörän alle", sanoo katuremontin työnjohtaja – Pyöräilijät ajavat Helsingin vilkkaimmalla väylällä kovaa ja jatkuvasti myös väärään suuntaan

Helsinginkadulla parannetaan jalankulun ja pyöräliikenteen erottelua, mutta pyöräliikenne säilyy kaksisuuntaisena siihen saakka, kunnes Sturenkadun risteysalueelle rakennetaan pyöräilyn yksisuuntaisuutta tukevat järjestelyt.

Kaupungin tiedotteessa todetaan, että yksisuuntaiset pyöräväylät ovat kaksisuuntaisia turvallisempia erityisesti risteysalueilla, ja ne myös vähentävät pyöräilijöiden kohtaamisessa aiheutuvia vaaratilanteita.

Myös jalankulun olosuhteet ja turvallisuus paranevat, kun pyöräliikenne ja jalankulku erotellaan nykyistä paremmin toisistaan.

Uusi 9 kilometrin pyöräbaana Käpylästä Vantaalle olisi iso urakka – Käyttäjämääristä vain varovaisia arvioita, kustannuksista ei vielä tietoa

Uusissa liikennejärjestelyissä hyödynnetään pääosin nykyisiä katurakenteita. Merkittävimmät muutokset tehdään risteysalueille. Uudet pyörätiet ja -kaistat päällystetään punaisella asfaltilla ja pinnoitteella, jotta ne erottuvat selkeästi jalkakäytävästä ja ajoradasta.

Muutostöiden tavoitteena on parantaa kantakaupungin pyöräliikenteen verkon toimivuutta sekä selkeyttää liikennejärjestelyitä.

Helsinki haluaa olla kaiken ikäisille sopiva ympärivuotinen pyöräilykaupunki ja kasvattaa pyöräilyn osuuden kaikista tehdyistä matkoista 20 prosenttiin vuoteen 2035 mennessä, tiedotteessa sanotaan.

Lue myös:

Helsingin 23 kilometrin pituinen rantareitti hurmaa – toimittaja testasi kaupunkipyörällä, mutta ajoi harhaan kuudesti

Lunta on Helsingin kaduilla nyt niin paljon, että sitä ajetaan pois viikkoja – asuntokatujen aurausta vasta aloitellaan

Ulkoilijaruuhkista kärsivällä Mustikkamaalla aiotaan leventää reittejä ja osa metsäpoluista saatetaan päällystää – Isoisänsillan viereen uusi yleisö-wc