Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liki 4000:n henkilön palkat puuttuivat yhä osittain – Helsinki lupaa viivästyskoron päälle ylimääräisen maksun

Helsinki maksaa työntekijöilleen ylimääräisen viivästysmaksun, mikäli heidän palkkansa on ollut myöhässä.

Viivästysmaksu maksetaan korkolain mukaisen viivästyskoron lisäksi. Viivästyskorkojen maksaminen aloitetaan välittömästi henkilöille, joilla palkkasuoritukset ovat olleet myöhässä.

Viivästysmaksun suuruus riippuu viivästyskoron määrästä. Työntekijöille maksetaan myös vahingonkorvauksia palkanmaksun ongelmista aiheutuneista taloudellisista vahingoista.

Kaupunki maksaa myös odotusajan palkkaa työsuhteessa olleille, joilla työsuhde on päättynyt ja loppupalkka on ollut myöhässä. Muut mahdolliset koko henkilöstölle kohdennettavat hyvitykset vaativat vielä erillistä valmistelua.

Kaupungin palkanlaskennassa korjaamattomien palkkavirheiden kokonaismäärä pienentyi elokuun aikana.

Tuoreen tilannekuvan mukaan kokonaan puuttuvien palkkojen ja liikaa maksettujen palkkojen määrä kuitenkin kasvoi 26.8.–1.9. viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna. Kasvu johtui 31. elokuuta olleesta palkanmaksupäivästä.

Syyskuun 1. päivä kokonaan puuttuvia palkkoja oli 115, osittain puuttuvia palkkoja 3 947. Kokonaan puuttuva palkka pyritään maksamaan noin 2 arkipäivässä siitä, kun tieto puuttuvasta palkasta on tullut palkanlaskennan asiakaspalveluun.

Tämänhetkisen arvion mukaan palkanlaskennan tilanteen vakauttaminen kestää koko syyskauden.