Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten kanssa teatteriin Helsingissä? – Tässä vinkkejä syksyn ohjelmistosta

Tutut hahmot Tatu, Patu, Ronja ja Maija nousevat teattereiden lavoille. Kom-teatterin ohjelmistossa on poikkeuksellisesti koko perheen musikaali.

Lapsille ja perheille tarkoitetut teatteriesitykset tuovat lavoille joukon tuttuja hahmoja lastenkirjallisuuden klassikoista sekä Outolan veljekset.

Jori-sedän perässä stadissa

Outolan veljekset Tatu ja Patu koheltavat Jori-sedän perässä Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5).

Seikkaillessaan ympäri Helsinkiä veljekset kohtaavat monia ihmeitä kuten feissarin, liikennevalot, ravintolapäivän sekä kurahaalareihin sonnustautuneet mahdollisesti vaaralliset liivijengit.

Musiikkinäytelmä lupaa vauhtia, yllättäviä käänteitä, mehukasta huumoria ja visuaalista upeutta.

Näytelmä soveltuu yli 4-vuotiaille ja se kestää 1 h 45 min (sis. väliajan).

Mistä enkelit on tehty?

Kuusivuotias Ruu-poika menettää perheensä auto-onnettomuudessa ja päätyy professori Huitaleen hoiviin. Perhettään ikävöivä Ruu saa kuulla, että ihmisistä tulee kuoltuaan enkeleitä. Poika ja professori alkavat valmistaa tieteellisin menetelmin enkeleitä ennalta arvaamattomin seurauksin.

Kom-teatteri (Kapteeninkatu 26) kuvailee Reearuu esitystään sydämelliseksi, lohdulliseksi ja aivan pöhköksi koko perheen musikaaliksi elämän suurista kysymyksistä.

Esitys saa ensi-iltansa 16. syyskuuta. Sitä suositellaan 6–120-vuotiaille.

Pelikaani ja poika

Fantasiaseikkailu Ystäväni pelikaani kertoo Emil-pojasta, joka muuttaa vanhempiensa eron jälkeen äitinsä kanssa kaupunkiin. Siellä Emil kohtaa uuden naapurinsa, herra Hyyryläisen, joka osoittautuu ihmisten vaatteissa kulkevaksi pelikaaniksi. Lämminhenkinen näytelmä kertoo elämän ihmeellisyydestä sekä ihmisen ja luonnon suhteesta. Näytelmä perustuu Leena Krohnin kirjaan Ihmisen vaatteissa (1976), jonka pohjalta on tehty myös elokuva Pelikaanimies (2004).

Ensi-ilta on 12. lokakuuta Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5).

Näytelmää suositellaan kouluikäisille. Se kestää noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Miekkoja ja pääkallolippuja

Merirosvoseikkailu voi alkaa kun nuori majantalonpitäjän poika Jim Hawkings saa käsiinsä aarrekartan. Hän lähtee ystäviensä kanssa aarrejahtiin, mutta myös merirosvot havittelevat aarretta.

Musiikkiteatteri Kapsäkki (Hämeentie 68) kertoo, että klassikkokirjaa Aarresaarta mukaileva esitys on vauhdikas, musiikin tahdittama koko perheen seikkailu.

Noin kaksi tuntia kestävää esitystä (sis. väliajan) suositellaan yli 7-vuotiaille lapsille.

Esityksen ensi-ilta on 12. lokakuuta.

Lentävä lastenhoitaja

Svenska Teaternin ohjelmistoon palaava (Pohjoisesplanadi 2) Mary Poppins -musikaali lupaa valloittaa yleisönsä kattojen yllä lentävän lastenhoitajan lumoavalla tarinalla, musiikilla ja häikäisevillä tanssinumeroilla sekä upeilla puvuilla ja lavastuksilla.

Suurella näyttämöllä nähtävä ja useita lapsirooleja sisältävän esityksen uusintaensi-ilta on 21. lokakuuta.

Esitys kestää noin kolme tuntia sisältäen väliajan. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille. Esitykseen on saatavissa tekstitys.

Ryövärintytär

Kansallisteatterissa

Astrid Lindgrenin Ronja, ryövärintytär on ajaton tarina ystävyyden voimasta ja ennakkoluulojen voittamisesta. Kansallisteatterin suurella näyttämöllä klassikko muuttuu seikkailuksi. Teatteri sanoo tarjoavansa yleisölle niin jännityksen väristyksiä kuin vapautunutta naurua.

Ensi-ilta on 30. marraskuuta. Näytelmää suositellaan yli 6-vuotiaille. Kesto noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.