Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kaupunki perusti ryhmän varautumaan sähköpulaan

Talvikaudella 2022–2023 ennakoidaan erilaisia häiriötä sähkön hintaan ja saatavuuteen. Tällä on vaikutuksia Helsingin kaupungin toimintaan ja palveluihin.

Kansliapäällikkö on asettanut kaupunkitasoisen koordinaatioryhmän tilanteeseen varautumista varten, sillä valituilla energiavarautumisen toimilla on merkittäviä toimialarajoja ylittäviä riippuvuuksia. Näiden riippuvuuksien huomioiminen kokonaisuutena on olennaista kaupunkilaisten palvelujen varmistamiseksi.

Helsingin Uutiset kysyi aiemmin, millaisia toimia esimerkiksi kulttuurin ja vapaa-ajan sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tehdään energian säästämiseksi. Tuolloin väläytettiin esimerkiksi tekojäiden portaittaista tai viivytettyä avausta, sekä uimahallien saunojen osittaista kiinnipitoa.

Koordinaatioryhmän tehtävänä on tukea kaupungin johtoa ja päätöksentekoa kaupunkiyhteisen tilannekuvan ylläpitämisessä. Se tekee vaikutusten arviointia eri toimista energiahinnan sekä -tarjonnan häiriöiden hallitsemiseksi, valmistelee linjauksia kaupunkiyhteisistä energiatoimista syksyllä 2022 ja tukee toimialoja, kansliaa ja liikelaitoksia toimenpiteiden toimeenpanossa.

Ryhmä vahvistaa myös talousvaikutusten hallintaa ja edistää yhdenmukaista viestintää.

Koordinaatioryhmän työ on valmistelevaa ja tarpeelliset toimivaltaisen viranomaisen päätökset tehdään erikseen.

Ryhmä voi kuulla tarpeelliseksi katsomiaan asiantuntijoita tai valmistelutahoja ja nimittää alatyöryhmiä. Kokouksiin voidaan tarvittaessa kutsua kaupungin ulkopuolisia osallistujia.