Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suositulle Mätäjoelle tehdään parannuksia – tällaisia muutoksia asukkaat toivovat

Helsingin kaupunki suunnittelee asukkaiden toivomia parannuksia Mätäjokilaakson virkistyskäyttöön. Aloite on tullut kaupunkilaisilta OmaStadi-hankkeena.

Puistosuunnitelmaluonnosta esitellään asukkaille Kanneltalolla 19. syyskuuta kello 18–19.30. Suunnitelmaa voi kommentoida myös omastadi.hel.fi –sivulla 3. lokakuuta saakka.

OmaStadi-äänestyksessä ehdotus sai 1 056 ääntä, joka oli kolmanneksi eniten koko läntisessä suurpiirissä.

Luonnoksessa ehdotetaan uusia penkkejä, piknik- ja istuskelupaikkoja, jäteastioita sekä infokylttejä. Muutamia tallattuja polkuja parannetaan niin, että ne palvelisivat paremmin märkinäkin vuodenaikoina. Laajamittaista valaistusta ei luontoarvojen vuoksi suunnitella. Muutamia nurmialueita ehdotetaan kehitettävän kukkiviksi niityiksi luonnon monimuotoisuuden parantamiseksi.

Puistosuunnitelmaluonnosta kehitetään asukkaiden kommenttien pohjalta puistosuunnitelmaksi. Se valmistuu tänä syksynä ja etenee päätöksentekoon loppuvuodesta. Rakennustyöt voivat alustavan arvion mukaan alkaa kesällä 2023.