Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokainen Helsingin ekaluokkalainen saa lahjaksi kirjan – "Käsittelee tärkeää päivää"

Jokainen pääkaupunkiseudun ekaluokkalainen saa ikioman kirjan. Kyseessä on pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen ja kustantajien yhteishanke ja satsaus pienten koululaisten lukutaitoon.

Maanantaina alkaneella kampanjalla halutaan mahdollistaa ikätasoinen kirja jokaiselle pääkaupunkiseudun ekaluokkalaiselle. Samalla kaikki koulutulokkaat kutsutaan tutustumaan omaan lähikirjastoon.

Kirjastoon voi tulla tekemään läksyjä.

Kmpanjan suomenkielinen kirjalahja on tänä vuonna Tuula Kallioniemen kirjoittama ja Virpi Pennan kuvittama Rapiseva reppu. Teoksen on kustantanut Karisto ja se kuuluu helppolukuiseen Kirjakärpänen-sarjaan.

Kirja kertoo kaikille ekaluokkalaisille tutusta aiheesta, ensimmäisestä koulupäivästä. Mitä jos ei osaa vielä lukea? Entä jos eksyy välitunnilla? Saako koulussa leikkiä legoilla?

– Ensimmäinen koulupäivä herättää aikuisessakin tunnemuistoja: jännitystä, innostusta ja odotusta. Siksi olen erityisen mielissäni, että tänä vuonna saamme antaa lapsille kirjan, joka käsittelee tätä tärkeää päivää lämpimän huumorin ja samastuttavien hahmojen kautta. Tavoitteemme on, että kirjasto kulkisi lasten rinnalla koko koulupolun ajan. Kirjastoon voi tulla tekemään läksyjä, siellä voi pelata lautapelejä kavereiden kanssa ja kysyä kirjastolaisilta kirjavinkkejä tai apua tiedonhakuun, sanoo tiedotteessa Helsingin kaupungin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen.

Helmet-kirjasto lahjoittaa myös ruotsin- ja venäjänkielisille koulunsa aloittaville omat teokset.

Kirjaston henkilökunta kutsuu helsinkiläiset ekaluokat opettajineen kirjastoon ja jakaa kirjalahjat luokkien vierailun yhteydessä.