Nämä Helsingin leikkipuistot menevät kiinni – syynä henkilöstöpula

Helsinki sulkee osan leikkipuistoista vaikeassa henkilöstötilanteessa.

Varhaiskasvatuksen henkilöstöpula jatkuu Helsingissä ja osa suomen- ja ruotsinkielisistä päiväkodeista kärsii tällä hetkellä vaikeasta henkilöstö- ja sijaispulasta.

Akuutin henkilöstövajeen hoitamiseksi ja lakisääteisen varhaiskasvatuksen turvaamiseksi Helsingissä suljetaan leikkipuistoja ja siirretään näiden leikkipuistojen henkilökuntaa päiväkoteihin ajalla 19.9.–21.10.2022.

Leikkipuistojen henkilökunta on osaavaa ja ammattitaitoista, lisäksi leikkipuistojen työntekijät saavat perehdytyksen tehtäviinsä päiväkodeissa.

"Huippuravintolassa tästä joutuisi maksamaan 25 euroa!" – Hans Välimäki testasi Helsingin leikkipuistoruoan: kehujen lisäksi löytyi pari parannusehdotusta

Suljettavissa leikkipuistoissa ohjattu avoimen varhaiskasvatuksen toiminta, joka ei ole lakisääteistä, kuten kerho-, vauva- ja pikkulapsiperhe- ja avoin iltapäivätoiminta, on kaupungin tiedotteen mukaan katkolla.

Avoimen iltapäivätoiminnan välipalamaksuun esitetään maksuhyvitystä, jonka kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee tiistaina. Leikkipuistojen ulkotilat ovat käytettävissä.

Suljettavat leikkipuistot ja perhetalot ovat: Ruoholahti, Lahnalahti, Nuoli, Trumpetti, Ulvila, Viiri, Laurinniitty, Tullinpuomi, Vallila, Kimmo, Torpparinmäki, Salpausselkä, Unikko, Kurranummi, Rudolf, Tuorinniemi, Puuskakulma, Mellunmäki sekä perhetalot Betania ja Sahrami.

Kaupunki on tehnyt viime vuosina lukuisia toimenpiteitä henkilöstön saatavuuden parantamiseksi: varahenkilöitä ja nopean toiminnan apua on lisätty, palkkausta on korotettu ja palkitsemisia tehostettu, urapolkuja on kehitetty systemaattisesti, pätevöitymistä ja täydennyskoulutustarjontaa on lisätty, uusien työntekijöiden perehdytystä on kehitetty, opiskelija- ja oppilaitosyhteistyötä on lisätty sekä vahvistettu myös pedagogiikkaa, viestintää ja rekrytointimarkkinointia. Toimenpiteistä huolimatta kaupungissa on alueita ja yksikköjä, joihin ei ole saatu rekrytoitua riittävästi henkilökuntaa lakisääteisen mitoituksen mukaisesti.

– Olemme tehneet paljon toimenpiteitä ja tuoneet asiaa laajasti esille, mutta on sanottava, että kaupunki ei täysin yksin pysty ratkaisemaan henkilöstöpulaa, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas.

– Helsingissä on laaja leikkipuistoverkosto ja poikkeusjärjestelyjenkin aikana avoinna on 46 leikkipuistoa ja kaksi perhetaloa, Järvenkallas sanoo tiedotteessa.

Helsinkiläinen Aulikki, 72, on niin pidetty, että sai jopa epävirallisen nimikkopuiston – vaikutti työurallaan satojen perheiden elämään: "Taisin välillä tietää raskauksista ennen puolisoa"

13 leikkipuistoa saa uusia välineitä – toiveiden joukossa pyöriä, trampoliineja, sählyvarusteita, tunneleita ja leluja

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut