Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt puhuvat lukijat! Tämä on kipuraja pizzan hinnalle – "En maksaisi 30 euroa missään tapauksessa"

Missä kulkee pizzanhinnan kipuraja? Helsingin Uutiset kertoi viikonloppuna, ettei yli 20 euron pizzat ole Helsingissä enää harvinaisuuksia. Useammassa paikassa hinta lähestyy 30 euroa.

– Hyvästäkin pizzasta 20 euroa alkaa olla kipuraja. Tuon jälkeen alkaisin kattella jo muita annoksia, lukija vastasi kysymykseen HU:n Facebook-sivulla.

Juttu keräsi yli 1400 kommenttia. Useassa vastauksessa kipuraja kulki 15-20 euron välillä.

– Kipuraja pizzan hintaan? 17 euroa. Juomaksi jäävesi, perinteisesti kuuluu pizzan hintaan, toinen lukija sanoi.

– Ite saa tehtyä niin helposti hyvää pizzaa, että yli 15 euron pizzaa tulee ostettua vain lomalla, kolmannen kommentti kuului.

– 15 euroa on maksimi. Ajatelkaa vaikka vanhoissa markoissa niin kauhistutte.

– 20 euroa ylipäätään mistään ruokailusta on jo liikaa, ellei sitten käy jossain fiinimmissä ravintelissa leikkimässä kulinaristia.

– Hullu ei ole se joka pyytää, vaan joka maksaa. Alle kahdenkympin pitää irrota huippupizzan.

Harva olisi valmis maksamaan pizzasta 30 euroa.

– Tosi hyvästä pizzasta olen valmis maksamaan noin 20 euroa, mutta en missään tapauksessa 30 euroa, lukija kommentoi keskustelua.

Monelle 15 euroa oli liikaa.

– Kyllä maksimihinta pizzalle on 13 euroa. Myös täällä Hesassa, keskustelija kommentoi.

– 10 euroa. Sen jälkeen saa jäädä syömättä.

–  Maksakoot Hesassa vaikka 100 egeä mutta täällä pohjoisessa "kipuraja" menee 13 egessä, olkoon millainen lätty hyvänsä jos maksaa yli 13 egeä, jätän ostamatta.

Useassa viestiketjussa käytiin keskustelua, mistä kaikesta pizzan lopullinen hinta muodostuu.

– Pizzan hinta on kohdillaan silloin, kun sillä pystyy maksamaan palkat, verot ja sotut eikä käytetä halpatyövoimaa tai kortistossa olevia, HU:n lukija sanoo.

Helsingin hintoja verrataan myös muuhun Eurooppaan.

– Napolissa. Italian yhdessä pizzapääkaupungissa maksaa 5-15 euroa samanlainen lätty kuin meillä gourmet-pizzapaikoissa, lukija laskee.

– Ei mitään järkeä. Napolista saa aidon pizzan lisäksi autenttisen tunnelman reilusti alle 10 eurolla. Jos perusteluna on tomaattikastikkeen hinnan nousu, niin jos sitä tulee yhdelle pizzalle desi, niin ei voi mitenkään maksaa 0,50 euroa enempää, toinen keskustelija kommentoi.

Kotikokit kertovat säästävänsä pitkän pennin.

– Pitsakivellä tulee rapeapohjainen pitsa kotiuunissakin. Kivi ei maksa paljon ja kolmella kympillä saa helposti jo kolmen ihmisen pitsat. Eikä muuten häviä maussa ravintolapitsalle, kunhan kokki tietää mitä tekee.

– 30 euroa on joillekin kahden viikon ruokaraha. Sillä saa kotitekoiset pizzat ja jää rahaa muuhunkin.

Vuosi sitten Helsingin Uutiset kertoi Kontulan ostoskeskuksen pizzoista, jotka maksoivat neljä euroa. Myös tuolloin aiheesta syntyi useiden satojen viestien keskustelu.

– Ensin valitetaan että pitsat ovat liian halpoja, nyt ne ovat sitten liian kalliita, HU:n lukija kommentoi nyt.