Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylöjärvellä löytyi nuotiosta hiiltynyt koira – Leirissä asuneet marjanpoimijat olivat syöneet koiraa

Sosiaalisessa mediassa levisi 13. syyskuuta valokuva Ylöjärven Kurusta metsästä olleesta nuotiosta löytyneestä hiiltyneestä eläimestä. Poliisi kertoo käyneensä tapahtumapaikalla ja on yhteistyössä valvontaeläinlääkärin kanssa varmistunut siitä, että kyseessä ei ole ollut supikoira. Hiiltynyt eläin on todennäköisesti koira, jonka rotu ei ole yksilöitävissä.

Poliisi totesi, että koiraa oli syöty. Alkutietojen perusteella asiasta kirjattiin epäilty eläinsuojelurikos.

Poliisi on selvittänyt, että kyseessä on ollut ulkomaalaisten marjanpoimijoiden leiri. Poliisin tiedotteen mukaan leirissä asustelleet marjanpoimijat kertoivat, että he olivat löytäneet kuolleen koiramaisen eläimen tien reunasta, jota he olivat päättäneet paistaa ja syödä nuotiolla.

Edellä mainittujen tietojen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä eläinsuojelurikosta tai muutakaan rikosta ja esitutkinta on päätetty.

Asian selvittämisessä poliisia on avustanut ympäristöterveyspäällikkö Maria Wahlfors.

Wahlfors kertoo, että länsimaisessa kulttuurissa koiran syöminen saatetaan moraalisesti tuomita, mutta laitonta se ei ole.

Wahlfors muistuttaa poliisin tiedotteessa, että olemukseltaan terveessäkin koirassa saattaa olla erilaisia bakteereita ja loisia, jotka voivat sairastuttaa ihmisen tai levitä. Siksi koiran syömistä ei voi pitää suositeltavana.